Formació del professorat

5a edició del Curs d'introducció a l'Art Contemporani

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona presenta la cinquena edició del curs d’introducció a l’art contemporani adreçat al personal docent i estudiants que volen adquirir les eines per explorar el potencial pedagògic de l’art.

Ens endinsarem en les principals manifestacions de les arts visuals i propostes artístiques del segle XX, amb l'objectiu d'assolir una visió panoràmica de l'art contemporani, amb algunes referències a l'art del nostre entorn més proper, tenint en compte que gaudirem de forma presencial de les obres exposades en el Museu d'Art Modern de Tarragona, que ens ajudaran a comprendre i desxifrar millor el codi del vocabulari artístic.

 

DESTINATARIS

El curs s’adreça a mestres d'infantil i primària que vulguin aproximar-se a l’art contemporani i aplicar metodologies creatives a l’aula i també a estudiants d’art i pedagogia. No cal tenir formació prèvia, però sí curiositat de voler ampliar el marc teòric, així com de conèixer en què i com treballen els artistes del nostre temps.

 

OBJECTIUS DEL CURS

Apropar l’art contemporani a les aules i conèixer la transversalitat i interdisciplinarietat que ens ofereix.  Entendre l’art més enllà de les tècniques per comprendre’l com una forma més de coneixement i pensament.

Aprendre del llenguatge artístic des d'una experiència lúdica i reflexiva, per apropar-nos a la societat i cultura dels nostres dies.

 

METODOLOGIA

El curs pretén mostrar diverses pautes i procediments per acostar l’art contemporani al professorat. Es combinaran teoria i pràctica en el mateix espai expositiu, per dur a terme les sessions del curs. Descobrirem en el diàleg l'exercici crític i reflexiu del llenguatge de l'art.

Perquè entendre les exposicions d'art és també, com diu Arnold Stern, un joc. Un joc entre l'artista, creador de l'obra, i l'espectador.

 

Imparteix el curs: Cinta Mata Ballesté

Lloc: Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona

C/Santa Anna, 8, 43003 Tarragona

Tel. 977 235 032

www.dipta.cat/mamt

 

DATES:

Dimarts 11, 18, 25 de febrer, 3 i 10 de març de 2020

Horari: De 18.00 a 20.00h

 

PREU DE LA MATRÍCULA

   Públic general: 25€ (Segons preu públic)

Reducció del 50%: Estudiants de la URV

Gratuït:

  • Persones en situació d’atur         
  • Personal de la Diputació de Tarragona que s’ajusti al perfil del curs

 

CURS FINALITZAT

 

Galeria d'imatges

Documents

Enllaços relacionats