Francesco Tonucci: Museo y Escuela: ¿Un diálogo posible?

Conferència

Conferència del psicopedagog Francesco Tonucci acompanyat per la pedagoga de l'art i Catedràtica d'Art i Educació de la Universitat de Girona, Roser Juanola celebrada el dissabte 16 d’octubre de 2021 a l’Auditori Diputació.

La conferencia va abordar la relació entre la infància i l'art. Com es desenvolupa i es perd l'expressió artística i la relació de les nenes i els nens amb l'art.  S'analitzarà la influència de l'escola i dels mestres en aquesta relació.

Es proposarà una reflexió al voltant de la relació museu i escola, presentant el museu com un laboratori d'aprenentatge i un espai on poder trobar estímuls sensorials, estètics i socioafectius, així com desenvolupar interessos i actituds en les nenes i els nenes i potenciar la seva creativitat.

Durant la jornada es va presentar el volum 14 de les actes de la XVII Jornada de Pedagogia de l’art i museus. InterArts/ moviment, corporeïtat i so en la pedagogia de l’art, celebrada en format virtual el 27 de novembre de 2020 (Podeu consultar-les gratuïtament en aquest enllaç).

 

L'acte va ser retransmès en streaming pel canal de Youtube del MAMT.

Podeu recuperar-la en aquest enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=lG7_WbMk35s