Homenatge a Sarajevo. Crítica a la guerra

Primària: Cicle Mitjà i Cicle Superior / Educació Secundària / Batxillerat

Homenatge a Sarajevo de l’artista Jaume Solé (Valls, 1943-2011) és una obra de 180 x 420 cm d'una gran càrrega simbòlica que fa una clara crítica als fets bèl·lics dels Balcans que van tenir lloc durant la dècada de 1990.

Sovint podem pensar que la temàtica bèl·lica, com la que apareix a l’obra de Jaume Solé, pot ser massa complexa per als alumnes, però en realitat no ho és; cal donar-hi una segona ullada i adaptar la temàtica al seu currículum, al grup d’edat i intentar lligar els seus coneixements amb allò que ens diu l’obra.

Gràcies a aquest aquest dossier preparat amb la professora i historiadora de l’art M. José Carrión aprofundirem en el contingut iconogràfic, els materials emprats, el procediment d’execució i reflexionarem sobre els conceptes que giren al voltant de la guerra i com aquests afecten a les persones i al paisatge.

El dossier conté propostes per a:

- Cicle Mitjà

- Cicle Superior

- Educació Secundrària

- Batxillerat

Descarregueu-vos el PDF i trobareu molts recursos per treballar a l’aula. A la part dreta d’aquesta pàgina trobareu més informació sobre l’obra i podreu observar-la en detall.

Adapteu tota aquesta infromació als interessos dels vostres alumnes, fomenteu el diàleg a l’aula i compartiu amb nosaltres la vostra experiència!

Desitgem que gaudiu de l’activitat!

 

 

Galeria d'imatges