Nit dels Museus 2022

Dissabte 14 de maig de 2022

 

 

Anualment el 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus i el dissabte més proper a aquest dia se celebra la Nit Europea dels Museus que aquest any correspon al dissabte 14 de maig.

El Museu d’Art Modern de la Diputació participa en aquesta iniciativa que convida a visitar els museus i centres culturals en un horari poc habitual, de les 20 h fins a la 00.30 h, amb una programació gratuïta pensada especialment per a què els visitants d’aquesta nit gaudeixin d’una experiència diferent en el marc dels museus.

 

ACTIVITATS

 

Visita lliure a les exposicions temporals i a la col·leció permanent:

Horari: de 20.00 a 00.30h

 

 
LA LLUM INTERIOR: Fem retrats i foto collage!

Horari: 21:00 a 00:00h

Activitat dissenyada i conduida per la fotògrafa Mon Casas

Seguint el fil del treball fotogràfic de l’artista Lluc Queralt, que ha cercat la llum dels personatges fent un exercici d’introspecció personal i d’observació per mostrar el seu interior en relació als seus espais i les seves obres, Mon Casas us proposa participar en els següents tallers:

Foto collage

Us convidem a participar en un treball col·lectiu de foto-collage, ocupant l’espai interior del museu i omplint-lo de llum i color. Treballarem damunt d’un mural fotogràfic imprès en b/n que intervindrem amb fotografies en color. Observeu la imatge del muralper inspirar-vos en la vostra intervenció i aportar color i dinamisme, per contribuir amb una intervenció més orgànica al mural fotogràfic de base en b/n.

Fem retrats

Els/les participants podran retratar-se en un espai de llum creat a partir de la projecció de les fotografies de l’exposició Espais d’introspecció, del fotògraf Lluc Queralt. Els participants esdevindran els protagonistes donant color a les fotografies en b/n de l’autor. Com a resultat de la seva participació obtindran un retrat imprès en aquest espai de llum.

 

Us animem a participar i fotografiar-vos amb els vostres dispositius mòbils i compartir-ho a les xarxes socials!

Collage creat a partir de la fotografia Béatrice Bizot, de Lluc Queralt, dins de l’exposició Espais d’introspecció

 
Viatge a la Constel·lació Museu

Activitat dissenyada i conduïda per Auriga Serveis Culturals

Un any més torna el Viatge a la constel·lació museu, un itinerari pels diferents museus i centres culturals de la ciutat de Tarragona i que es realitza dins dels actes de la Nit dels Museus.

La ruta que es realitzarà amb el trenet turístic, s’estructurarà a partir d’un concepte comú de caràcter universal: el poder, que farà de nexe d’unió entre les diferents institucions participants.

Cada centre aportarà una peça o element patrimonial per tal de donar la seva visió particular sobre el poder.

Us animeu a emprendre aquest viatge?

Més informació, horari i inscripcions: https://www.dipta.cat/mamtpedagogic/viatge-la-constellacio-museu

 
 
reMir@r

Horari: 23.30h

reMir@r és una intervenció multidisciplinar on el duet d'Art Sonor "Jewel Bell", en col·laboració amb el turntablist "D.J. Ferèstec", proposen un concert-diàleg al voltant del Tapís de Tarragona de Joan Miró, mentre que l'artista digital Patri Aragón projectarà una peça viva d'Art Generatiu, que reaccionarà a temps real als inputs sonors del trio i que està plàsticament basada en els elements que apareixen en el primer sobreteixim del pintor.

 

Jewel Bell - Roger Conesa i Joan Torné, duet d'Art Sonor i Música Concreta

 

 

Dj. Ferèstec -  Jose Maria Manero "Tz1k1", Turntablist                                Patri Aragon Martín - Artista Digital