REC

Projecció de la pel·lícula Mironins al MAMT

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona s’uneix al REC. Festival Internacional de Cine de Tarragona, i acollirà la projecció de la pel·lícula Mironins, creada per Mikel Mas i Celia Rico, el proper dimarts 7 de desembre de 2021 a les 11.30h.

SINOPSI

Cada nit, quan el museu de Joan Miró tanca les seves portes i els visitants marxen cap a casa, tres gotetes de pintura ccobren vida en els quadres de pintor. Són els Mironins, tres amics inseparables que viatgen d’obra en obra per a viure aventures trepidants al costat d’una infinitat de personatges tant surrealistes com inoblidables. A l’interior dels quadres, els Mironins descobriran el fascinant univers de l’art on la creativitat i la imaginació són inesgotables.

L’ORIGEN DELS MIRONINS

Els Mironins van néixer en un llibre d’activitats per a infants titulat “Mironins, un llibre per a jugar i aprendre amb Joan Miró” (2013) d’Anna Carretero, Marcela Hattemer i Anna Purroy, tres treballadores de la Fundació Joan Miró que es van adonar que no s’havia publicat cap llibre infantil d’activitats sobre un dels artistes que més ha connectat amb els infants.

EL VIATGE

Més tard, Mikel Mas i Celia Rico decideixen desenvolupar un projecte d’animació transmèdia que inclou una sèrie per a televisió de 26 capítols, un llargmetratge per a cinemes que recull 10 dels capítols de la primera temporada de la sèrie i una aplicació de realitat augmentada perquè els nens i les nenes puguin visitar la Fundació Joan Miró de la mà dels Mironins.

La pel·lícula “Mironins” sorgeix a partir de la voluntat de la plataforma Filmin de presentar, en el seu festival Atlàntida Film Fest (2021), una programació inèdita de deu capítols de la sèrie. Des d’aleshores, la pel·lícula ha participat en altres festivals com Cinekid (Amsterdam, 2021), en la seva secció oficial, o el Serielizados Film Fest
(Barcelona i Madrid, 2021). Alhora, Mironins està nominada als Premis Goya i als Premis Gaudí com a millor llargmetratge d’animació.

“Mironins” és una pel·lícula d’animació amb una proposta visual molt pròxima a l’estètica i als motius de l’univers de Joan Miró. En cada capítol, els Mironins viatgen a l’interior d’una o diverses obres de l’artista on té lloc cada nova i sorprenent aventura. Així, cada episodi és una invitació a explorar un món diferent, amb el seu singular imaginari i amb uns originals personatges episòdics. I com ocorre a l’endinsar se en qualsevol nou món, aquí també haurem de familiaritzar-nos amb les regles que el governen: la imaginació i la creativitat.

----------------------------------
Dimarts 7 de desembre de 2021
11.30h
Sala d’actes del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona
Entrada gratuïta
Reserves: 977235032 / mamt@dipta.cat

 

PLACES EXHAURIDES!

 

 

Galeria d'imatges