Arxiu General

“L’Àlbum de l’Arxiu” recorda el Dia de la Comarca de fa 50 anys

Nou lliurament del projecte que difon fotografies històriques conservades a l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona
  • Publicat23/05/2022

L’Arxiu General de la Diputació de Tarragona treu a la llum les fotografies corresponents al Dia de la Comarca de l’any 1972, de l’autor Ramón Segú Chinchilla. Una festivitat que es va celebrar en diversos pobles del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

En aquest dia commemoratiu, les autoritats locals visitaven els municipis per inaugurar i conèixer personalment les obres de millora i els projectes realitzats. Els carrers s’engalanaven de flors, pancartes i altres elements decoratius, donant pas als grups de folklore popular que rebien i donaven la benvinguda a la comitiva encapçalada pel Governador Civil i Jefe Provincial del Movimiento, Antonio Aige Pascual.

A les Borges del Camp, la Cobla de Reus precedia la corrua d’assistents. A La Secuita, el ball de bastons amenitzava la seva arribada al carrer. Després, acompanyats de tots els veïns acudien al teatre de la localitat per gaudir de diversos actes culturals, entre ells, els balls típics de l’època. A Camarles, el grup de Danzas de la Sección Femenina de Tortosa els oferien una actuació al Casal Camarlenc. I a Roda de Berà, el Grup de Danzas de la Sección Femenina y la Organización Juvenil presentava a tots els espectadors els seus balls a l’antiga Plaza del Caudillo, actual Plaça dels Pins.

El projecte L’Àlbum de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona es pot consultar a la web de la Diputació de Tarragona, a l’apartat de l’Arxiu General https://www.dipta.cat/temes/arxiu-general

Dia de la Comarca. Roda de Berà
Dia de la Comarca. Roda de Berà

Més informació