Cultura

Espais de memòria

Una exposició fotogràfica de Ramon Cornadó amb imatges de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona

Els arxius són espais de memòria. Tenen origen en el document, creixen en l’expedient i es reprodueixen en les sèries. Preserven la memòria personal i col·lectiva i són essencials per a entendre els processos històrics i socials de qualsevol època. Prendre consciència d’aquests espais de memòria és apostar per una societat oberta, rica i amb sentit col·lectiu i de futur. 

 

Sense arxius, la memòria es dissol en el temps i la societat queda a les fosques, en mans de l'arbitrarietat

Espais de memòria és una exposició d’imatges fotogràfiques realitzades per Ramon Cornadó, que permeten visualitzar tot el procés de gestió documental d’un arxiu des del naixement del document fins a la seva conservació permanent o destrucció– a través de l’exemple i la realitat dels fons de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona. Una vintena d'arxius i professionals d'aquest sector del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre han col·laborat en aquesta mostra, i completen cada imatge amb una cita.

DOCUMENTACIÓ TÈCNICA

 

 

Demana-la per al teu municipi

Tots els ajuntaments i organismes autònoms que en depenen poden sol·licitar les exposicions itinerants de la Diputació. Descarregueu el document i presenteu-lo al Registre General.