Cultura

Rutes i itineraris

Resseguint els camins ramaders tradicionals del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Al segle XXI la humanitat ha conquerit l'espai virtual. Ara viatgem, interactuem, fem transaccions i ens comuniquem a través d'Internet i del telèfon mòbil, encara que perviuen altres vies com les carreteres, les rutes aèries, marítimes o fins i tot de l'espai. Durant milers d'anys, del neolític ençà, però, les vies principals de comunicació entre les persones eren els camins, que conduïen a tot arreu. D'aquesta manera, la humanitat es va fer amb l'espai físic.

 

Una mostra sobre les principals rutes i lligallos del sud del país, alguns dels quals corren el risc de desaparèixer.

 

A través d'aquesta mostra t'endinsaràs en cinc itineraris d’un tipus específic de camins: els camins ramaders, que reben diversos noms al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Són anomenats passos de bestiar, camí real, pas real, carrerades o lligallos.Us proposem uns itineraris per fer a peu o en bicicleta per camins ramaders del Baix Ebre, el Montsià, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Baix Penedès. Si et deixes endur per la imaginació, l’exposició et guiarà per aquest viatge fascinant que tot just acaba de començar.

Documents relacionats

Demana-la al teu municipi

Tots els ajuntaments i organismes autònoms que en depenen poden sol·licitar les exposicions itinerants de la Diputació. Descarregueu el document i presenteu-lo al Registre General.