La Diputació de Tarragona ha assumit des del primer moment el lideratge d’aquest projecte, essent, per tant, l’entitat representant i coordinadora del mateix. Aquesta institució és l’administració local supramunicipal que cobreix un territori de 10 comarques, dividides en dos àmbits territorials: Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Les seves actuacions i serveis arriben a 181 municipis i a una població global de 791.638 persones (Dades 2016). Està organitzada en àrees i unitats, destacant l’acció directa orientada als resultats en l’exercici de les competències que li són pròpies mitjançant el Servei d’Assistència Municipal, Servei d’Assistència al Territori, Servei d’Assistència al ciutadà i Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació. Les funcions de coordinació i supervisió del PECT a la Diputació de Tarragona aniran a càrrec de la Unitat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement. Aquesta unitat, directament dependent del Gabinet de Presidència i Planificació, té com objectiu actuar sobre la identificació de projectes i oportunitats procedents de programes i convocatòries europees, en l’impuls de la província en el marc de l'estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent catalana (RIS3CAT) i l’Estratègia Europa 2020; en la generació d’accions de cooperació entre els governs locals i d’aquests amb els agents socioeconòmics del territori i en general en la implementació de projectes de desenvolupament econòmic. Disposa, per tant, de suficient capacitat tècnica i mitjans per a desenvolupar la tasca de coordinació, comptant a més amb la resta de serveis de suport de la Diputació per a les qüestions administratives. Això permet arribar al conjunt de territori i agents, i aconseguir una gestió eficient i eficaç del projecte.
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona és un organisme autònom que gestiona i projecta la imatge de les destinacions turístiques Costa Daurada i Terres de l'Ebre. El Patronat dona suport a la comercialització de les dues marques amb l’objectiu de contribuir a l’estructuració i la qualificació de l’oferta turística, a més d’afavorir el desenvolupament del sector en col·laboració amb els agents públics i privats del territori.
La Universitat Rovira i Virgili, (URV) creada el 1991, va néixer amb la vocació de posar el coneixement al servei de la societat contribuint al desenvolupament social i econòmic del seu entorn. És un referent en formació i investigació en diversos àmbits del coneixement i la recerca, que s’han agrupat estratègicament sota el paraigües Campus d’Excel·lència Catalunya Sud. En aquest projecte hi participa, directament, el Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular (NFOC-Salut), amb una llarga experiència en la recerca aplicada, directament vinculada a l’activitat de l’educació i promoció de la salut en diferents àmbits, i en concret a la restauració, punt essencial en moltes de les experiències turístiques i que, amb l’esdevenir social s’ha convertit en preocupació central de la societat.
El Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat suma l’experiència i el coneixement de la Fundació del PCT de Turisme i Oci de Catalunya i Eurecat. Està ubicat al Campus Universitari de la URV a Vila-seca. Està especialitzat en sistemes d'informació, intel·ligència de mercats, tecnologia i desenvolupament de producte. Les seves activitats principals són el desenvolupament de la innovació, la generació de coneixement, la millora de la competitivitat del sector turístic i de l'oci i la implementació d’aplicacions tecnològiques.
Eurecat aplega, en el seu conjunt, l’experiència de més de 600 professionals i dona servei a més de 1.600 empreses.
L’Ajuntament de Montblanc s’adhereix com a participant actiu al projecte per a la potenciació del patrimoni, seguint d’aquesta manera l’estratègia d’impuls del patrimoni històric, cultural i gastronòmic del municipi que ve desenvolupant darrerament. Si una cosa destaca de Montblanc és la seva fundació i l’evolució històrica al llarg dels segles; precisament per això es fixa primordialment el focus de la seva operació en l’àmbit històric, patrimonial i cultural.
El clúster de l’equipament de la llar i el contract (CENFIM)és una fundació privada sense ànim de lucre que té com a objectiu afavorir la competitivitat de les empreses del sector de la fusta i el moble i d’altres productes de l’hàbitat (paviments, tèxtil, il·luminació...), a través d’activitats d’innovació, projectes i col·laboració entre empreses. Són membres fundadors les associacions empresarials d’aquest sector a Catalunya, l’administració i la Universitat Rovira i Virgili i té més de 120 empreses associades, representants de la cadena de valor. Està ubicat a la Sénia (Montsià), una localitat amb una important concentració d’empreses de fabricació i distribució de mobiliari. El sector del moble es va veure greument afectat per la crisi econòmica, circumstància que ha fet necessari trobar noves vies per a la recuperació. CENFIM ha desenvolupat una línia de treball per ajudar les empreses en la innovació d’equipament d’interiorisme pels allotjaments turístics.
L’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) va ser creat al desembre de 2004 com una fundació sense ànim de lucre a través d'una iniciativa del Govern català, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la ciutat de Tarragona. És una institució interdisciplinària de recerca avançada en prehistòria i evolució humana, amb un fort compromís per l'educació científica i la transferència de coneixement a la societat. El compromís social amb la ciència de l’IPHES té com objectiu principal promoure el coneixement de la nostra evolució com espècie i els canvis culturals i ecològics que s’han produït en el passat, amb una mirada crítica vers l'actualitat i el futur de la humanitat. Ofereix programes educatius d'alta qualitat per promoure les vocacions científiques entre l’alumnat i activitats de divulgació del coneixement científic entre el públic en general. Col·labora amb altres institucions, universitats i centres de recerca a nivell internacional i pertany a la Xarxa de Centres de Recerca de Catalunya (CERCA).