Descobrim el Tapís de Tarragona

Educació Infantil: P4 / P5 / Educació Primària / ESO /  Batxillerat

Proposta pedagògica que aprofundeix en el concepte i el procés d'execució del Tapís de Tarragona, obra dels artistes Joan Miró i Josep Royo.

La metodologia de treball es basa en l’observació directa de l’obra en el seu espai expositiu, establint les diferents pautes de treball i la planificació de la visita conjuntament amb els docents. Treballarem els aspectes formals i tècnics, així com el concepte de l’obra, en funció del nivell de cada grup, i ens aproparem a la figura dels artistes per afavorir el diàleg entre la seva obra i els/les alumnes.

EL TALLER

Educació Infantil: P4 / P5 / Educació Primària

En aquest taller simularem la tècnica del tapís tot experimentant amb llanes de colors i creants trames a partir d'una reixeta de plàstic. Farem ús de la psicomotricitat fina encaixant amb precisió la llana dins dels forats, incrementant la dificultat d'execució segons el nivell educatiu.

Aquesta exercici es pot combinar amb una activitat de caire pictòric fent ús dels colors, les formes i els conceptes utilitzats per Joan Miró en els seus dissenys.

 

 

 

 

 

Galeria d'imatges