Qui som

El Servei educatiu del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona


 

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona inicià el MAMT Pedagògic l’any 1991 amb la missió de difondre i donar a conèixer les seves col·leccions a partir de les diferents propostes i activitats dissenyades per aprendre a mirar i a conèixer millor les obres i els artistes del Museu.

El MAMT Pedagògic creà una estratègia i preparà accions que han convertit el Museu d’Art Modern en un lloc de participació adreçat als diferents públics on poder apropar-se per observar, mirar, aprendre, imaginar i pensar a través del patrimoni artístic.

Apostem per un Museu imbricat directament amb el seu entorn més proper, un espai comú de trobada i un referent per als centre educatius, en matèria artística. Des del MAMT Pedagògic ens proposem assessorar als docents i als escolars en l’elaboració dels seus estudis curriculars, amb activitats engrescadores i dinàmiques que els permetin propiciar processos creatius, cognitius i perceptuals, per ampliar el desenvolupament de les capacitats d’expressió i comunicació dels nois i noies mitjançant el contacte amb les obres d’art, amb l’objectiu de millorar la seva capacitat de creació i apreciació artística.

COM TREBALLEM

La metodologia de treball es basa en l’observació directa de les obres en el seu espai expositiu concret i de la planificació de la visita conjuntament amb els docents. Treballem els aspectes formals i tècnics, així com el concepte de l’obra, en funció del nivell de cada grup i de les obres triades, i ens apropem als artistes representats al Museu, afavorint el diàleg entre la seva obra i les diferents necessitats dels alumnes.

 

Les activitats del MAMT Pedagògic, dirigides per les educadores del Museu, només es realitzaran durant el curs escolar (mesos de setembre a juny).

 

 

SERVEI I CONTACTE

Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona
Carrer de Santa Anna, 8
43003 – Tarragona
Tel. 977 235 032
A/e mamtpedagogic@dipta.cat

 

 

Galeria d'imatges