Dia Internacional dels Museus 2023

DIM 2023

Com cada 18 de maig, celebrem el Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats. Com a institucions de confiança i importants fils al nostre teixit social compartit, estan en una posició única per crear un efecte cascada que fomenti el canvi positiu. Els museus poden contribuir de moltes maneres a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible: des del suport a l'acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l'aïllament social i la millora de la salut mental.

Com es destaca a la Resolució de l'ICOM “Sobre la sostenibilitat i l'aplicació de l'Agenda 2030, Transformar el nostre món” (Kyoto, 2019), tots els museus tenen un paper per exercir en la configuració i la creació de futurs sostenibles, i poden fer-ho a través de programes educatius, exposicions, activitats de divulgació comunitària i investigació.

 

ACTIVITATS

 

Visita comentada a l’exposició Josep Royo. Una forma oberta que cau a pes

Hora: 12.00h

A càrrec del comissari de l’exposició Carles Guerra

ENFILAR I NUAR

Amb motiu de l’exposició Josep Royo. Una forma oberta que cau a pes us convidem a participar en aquestes activitats per enfilar i nuar tapissos col·lectius i individuals en suports alternatius, a l’estil de Josep Royo.

Horari: 10:00 a 18:00h

Localització: Espai del MAMT Pedagògic

 

NIT DELS MUSEUS / Dissabe 13 de maig de 2023

 

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el dissabte més proper a aquest dia se celebra la Nit Europea dels Museus que aquest any correspon al dissabte 13 de maig.

El Museu d’Art Modern de la Diputació participa en aquesta iniciativa que convida a visitar els museus i centres culturals en un horari poc habitual, de les 20 h fins a la 00.00 h, amb una programació gratuïta pensada especialment per a què els visitants d’aquesta nit gaudeixin d’una experiència diferent en el marc dels museus.

 

Voleu descobrir totes les activitats que us hem preparat?: 

https://www.dipta.cat/mamtpedagogic/nit-dels-museus-2023

 

Galeria d'imatges