El gravat

ESO / Batxillerat

Amb aquesta activitat farem una aproximació a les tècniques del gravat: xilografia, linoleografia, calcografia (aiguafort, punta seca), report, fotogravat, etc. A partir de l’obra Era de Calatayud de Mariano Rubio (Calataiud,1926), analitzarem l’obra formalment i observarem les tècniques utilitzades per l'artista.  Ens aproximarem a la figura d'aquest autor i a la seva obra, observarem diferents suports (planxes) i eines (gúbies) que utilitza un gravador.

Compararem l'obra de Mariano Rubio amb l'obra Projecte arbres IV d'Antoni Alcácer. Visualitzarem i analitzarem l’obra formalment, observarem els materials que ha utilitzat l'artista: fotografies, cintes d'impressora i vídeo, pintura, etc., i les diferents tècniques emprades en la part central i les laterals de l’obra, des de la tècnica fotogràfica fins a la de gravador i impressor, passant per les tècniques pictòriques.

Introduirem els conceptes simbolistes i iconogràfics de l’obra tot fixant-nos en la part central de l'obra representada pel binomi arbre/home.

 

TALLER

A partir de l'obra Projecte arbres IV de l'artista Antoni Alcácer, ens aproximarem a la tècnica del monotip.

La part central de l'obra ens servirà de model sobre el qual aplicarem un acetat. Amb pintures de diversos colors els alumnes resseguiran al silueta de l'obra tot creant un contrast cromàtic que trencarà amb el binomi blanc i negre de l'obra d'Antoni Alcácer. Un cop pintada la nostra planxa d'acetat, la traspassarem a un paper en blanc on hi quedarà gravat allò que havíem pintat.

 

 

 

 

 

 

Galeria d'imatges