Formes i colors

Educació infantil: P3

 

Formes i colors és una activitat al voltant de l'obra Abstracte de l'artista Jacint Salvadó (Mont-Roig, 1892- Castellet, 1983).

En aquesta obra les formes geomètriques es combinen amb els colors, encaixant unes amb les altres com si es tractés de les peces d’un trencaclosques per formar una superfície totalment coberta de formes i colors que no deixen entreveure el fons.

Gràcies a l’observació i a la capacitat cognitiva de cada alumne aprofundirem en el coneixement de les formes geomètriques, reconeixent aquestes formes en objectes quotidians com poden ser: una taronja (rodona), una capsa (quadrada), una teulada (triangular) o una porta (rectangular).

Les formes ens serviran per introduir-nos en el món dels colors. Descobrirem la barreja de colors i quin és el resultat de combinar un color amb un altre i pensarem en objectes que podríem pintar amb aquests colors que hem creat.

EL TALLER

Es proporcionarà a cada alumne quatre tampons amb formes bàsiques i quatre tèmperes de colors. Sobre un full en blanc els alumnes hauran de construir amb formes i colors les seves pròpies composicions, disposant les formes unes al costat de les altres, a sobre, etc., experimentant amb els colors i amb la distribució lliure sobre el full en blanc.

 

 

 

Galeria d'imatges