Silencis

A càrrec de DadàBarcelona

Silencis_al Territori és un projecte global que vol, d'una manera pedagògica i filosòfica, establir la relació entre l'art i l'educació actual a través del silenci. 

En paraules de DadàBarcelona:

La nostra idea és la de portar el silenci a la societat. Volem ser un referent, un camí cap al coneixement i l’equilibri: el silenci com a base de la creativitat i de la concentració per trobar camins alternatius a la velocitat - de la societat - que evita la reflexió en favor d’una evasió constant. Des d’una mirada empàtica, sostenible i contemporània ens agradaria posar una mica de llum i oferir un nou horitzó: volem ensenyar a parar; volem que aquesta taca d’oli vagi fent camí i acabi millorant-nos i obrint-nos noves maneres de mirar al món que ens envolta!".

Les formacions de Silencis formen part del projecte com a complement fonamental per poder-lo implementar. Però no només ens serveixen per a formar els mestres per a l’IMPLEMENTACIÓ A L’ESCOLA sinó que ens obren un ventall de possibilitats socialment a altres col·lectius o empreses. Són eines de reforçament, de descoberta, de nous plantejaments i ens ajuden a transmetre el missatge i a allargar la seva ombra: el SILENCI és vital per a l’ésser humà, pel seu creixement i pel seu desenvolupament.

Les formacions s’estructuren en quatre axis:

MOVIMENT / PRESÈNCIA / SONORITAT / ALTERITAT

Creiem que establir vincles entre diferents disciplines i gaudir del silenci en cada una d’elles aporta claretat, calma i benestar. Amb aquest projecte ens agradaria posar una mica de llum, sentir que hi ha una altra possibilitat, oferir un nou horitzó: volem ensenyar a tothom a parar! Trobar camins alternatius al soroll i a la velocitat - de la societat - que evita la reflexió en favor d’una evasió constant.

 

PROGRAMA

 

DISSABTE 23 D'OCTUBRE - 09.30-13.30h

09.30 - 11.30

MOVIMENT | Disciplina: Cos i moviment | 2h | Imparteix: Anna Macau

Workshop impartit per ballarins. Afrontem el silenci des del nostre cos, des del límit físic i ens endinsem en la nostra manera de relacionar-nos a través d’ell. El cos com a part del moviment silenciós de la nostra existència. Principi i final dels nostres sentits i part fonamental en el nostre caminar constant. Intentem posar en valor el cos com a part indispensable per als nostres silencis.

 

11.45 - 13.30

SONORITAT | Disciplina: Sonora | 2h | Imparteix: Ilaria Sartori

Workshop impartit per antropòlegs i músics. Afrontem el silenci des de la nostra escolta i el fem sentir més enllà dels nostres sentits. Hi ha alguna cosa molt sonora en un silenci i intentem traspassar-ho a la nostra orella i al nostre cervell; creiem que l’escolta és part del silenci perquè indueix al respecte absolut. Intentem contenir el valor en el resultat de la nostra escolta.

 

DISSABTE 6 DE NOVEMBRE - 09.30-13.30h

09.30 - 11.30

PRESÈNCIA | Disciplina: Teatre i performance | 2h | Imparteix: Clara Manyós

Workshop impartit per ballarins. Afrontem el silenci des del nostre cos, des del límit físic Workshop impartit per performers o gent de teatre. Afrontem el silenci des de la nostra i ens endinsem en la nostra manera de relacionar-nos a través d’ell. El cos com a part empatia i el mostrem a través de la nostra presència: intentem veure’ns des de fora i del moviment silenciós de la nostra existència. Principi i final dels nostres sentits i part prendre consciència de les nostres pors, els nostres dubtes i la nostra incomprensió fonamental en el nostre caminar constant. Intentem posar en valor el cos com a part davant del silenci. Intentem donar altres valors als nostres silencis de manera molt més indispensable per als nostres silencis conceptual i social.

11.45 - 13.30

ALTERITAT | Disciplina: Plàstica i Artística | 2h | Imparteix: Clàudia Valsells

Workshop impartit per artistes o dissenyadors. Afrontem el silenci des de la nostra creació i el transformem en un diàleg amb nosaltres mateixos. Plategem el silenci com a part dels processos creatius i generem un moment de connexió amb nosaltres mateixos i amb els altres; Intentem generar un nou valor en el nostre dia a dia, a través de les nostres accions, en les petites coses que formen el nostre jo.

Dates: Dissabte 23 de novembre i dissabte 6 de novembre de 2021

Lloc: Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona

Horari: 09.30-13.30h

Durada del curs: 8h

Preu públic: 25€

Inscripcions: https://forms.gle/BnmsCMg2coo6wK6p7

 

Galeria d'imatges

Enllaços relacionats