La Diputació mostra la nova seu de l'Escola d'Art i Disseny i l'Escola de Música a Reus, als veïns del Barri del Carme

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, els ha rebut durant la visita del nou edifici, situat al carrer del Vent

14/11/2014
Educació
Reus
Premsa
El president de la Diputació, Josep Poblet, durant la seva intervenció
El president de la Diputació, Josep Poblet, durant la seva intervenció

Els veïns del Barri del Carme de Reus i l'Associació de Mares i Pares (AMPA) de l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació, han conegut de primera mà, aquest dijous, l'edifici del carrer del Vent, que després d'una completa rehabilitació s'ha convertit en la nova seu de l'Escola d'Art i Disseny i del centre d'educació musical de la Diputació a la ciutat.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el vicepresident primer de la Diputació, Albert Vallvé, van rebre el president de l'Associació de Veïns, Pere Corrales; l'expresidenta de l'Associació de Veïns, Carme Alumà, i la presidenta de l'AMPA de l'Escola i Conservatori de Música, Aurora Rodríguez a les noves instal·lacions. A més, hi van assistir també la directora del centre d'educació musical, Josepa Fernández, i el director de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus, Joaquim Vilafranca, els quals van ser els encarregats d'ensenyar l'edifici als assistents.

Durant l'acte, Josep Poblet va adreçar-se a "les persones més directament implicades amb el projecte", destacant que "avui hem vingut a aveïnar-nos". El president de la Diputació, Josep Poblet, va agrair la paciència dels veïns del Carme durant les obres, que ens han permès "convertir un casalici enrunat en un espai de vitalitat". De fet, actualment, aquests dos centres d'educació de la Diputació a la ciutat "tenen un equipament de qualitat, que els permet estar molt més preparats per al futur".

El nou edifici, construït per la Diputació entre els carrers del Vent i de Sant Jaume, a Reus, s'ha convertit des d'aquest curs escolar en la nova seu de l'Escola d'Art i Disseny de la institució a la ciutat i també acull part de l'Escola de Música. Els estudis d'art i disseny, fins ara situats al passeig de la Boca de la Mina, ocupen 1.580,75 m² de superfície del nou edifici. Pel que fa als estudis de música, s'ubiquen en una superfície de 806,97 metres quadrats de l'immoble, que continuarà tenint la seu central i la major part de les dependències de l'Escola de Música i Conservatori al Palau Bofarull de la Diputació, al carrer de Llovera.  El nou edifici, amb façana i entrada a dos carrers (C. del Vent, 6, i C. de Sant Jaume 9-11), ha representat una inversió de més de 3.574.000 euros. Consta d'un soterrani, planta baixa i tres plantes més, amb una superfície total construïda és de 2.387,72 m².

Amb la construcció d'aquest edifici al centre de Reus, la Diputació de Tarragona dóna resposta a les necessitats d'espai dels estudis d'art i disseny i també de música, al mateix temps que racionalitza recursos i espais de la Diputació, i revitalitza aquesta zona històrica de la ciutat de Reus.

Galeria d'imatges
  • Veïns del Barri del Carme, rebent les explicacions d'un dels professors
  • El director de l'EADReus, Joaquim Vilafranca, durant la visita
  • La directora de l'Escola i Conservatori de Música a Reus, Josepa Fernández, durant la visita