Josep Poblet: "La Finestreta Única Empresarial millora l'atenció a la ciutadania i afavoreix un model econòmic d'èxit"

Els presidents de les diputacions catalanes, la Generalitat i les associacions municipalistes rubriquen un conveni per estendre aquest servei als ajuntaments i reduir barreres administratives a empreses i emprenedors

18/09/2015
Promoció Econòmica
Barcelona
Comunicació
El president de la Diputació de Tarragona, durant la seva intervenció
El president de la Diputació de Tarragona, durant la seva intervenció

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha destacat que el nou servei de Finestreta Única Empresarial que es prestarà als ajuntaments "millorarà l'atenció a la ciutadania i afavorirà un model econòmic d'èxit". Les quatre diputacions catalanes, la Generalitat i les associacions municipalistes han rubricat aquest dijous el conveni que estén la finestreta als ajuntaments. L’objectiu d'aquest servei, que va quedar fixat en la llei de simplificació administrativa aprovada el passat mes de juliol al Parlament, és que tots els procediments es puguin dur a terme des d’un únic punt, sigui quina sigui l’administració responsable.

El text de la llei estableix que la Generalitat ha de posar a l'abast dels ajuntaments les solucions tecnològiques i els instruments necessaris per facilitar-los l'adhesió a la finestreta única empresarial. Pel que fa a les diputacions signatàries, impulsaran la creació de finestretes úniques empresarials per part dels ens locals del seu territori, tot fomentant l'adopció del model de tràmits estàndard i els serveis electrònics de l'AOC. Atès que els ajuntaments -especialment els més petits- són els que més dificultats tenen per adaptar els seus serveis tecnològics i humans al concepte de finestreta única, tant  la Generalitat com les diputacions destinaran suport tècnic, econòmic, financer i jurídic als ens locals per a l'aplicació de la Llei. 

La finestreta única empresarial i el portal únic per a les empreses han d'integrar totes les administracions públiques de Catalunya, i estaran plenament operatius en el termini de sis mesos des de l'entrada en vigor de la llei. Els municipis que hagin d'integrar solucions tecnològiques pròpies disposaran de sis mesos addicionals.

Tal com marca la llei de simplificació administrativa, que el Govern va tramitar pel procediment d’urgència, la finestreta única empresarial vol repercutir de manera directa en la reducció de costos per a les empreses per tal de reactivar l’activitat econòmica i l’ocupació. Tot això, sense renunciar a la protecció de l’interès general, la reducció de terminis i l’augment de l’eficiència de recursos en els procediments d’autorització i control de les activitats econòmiques. 

Els signants del conveni han estat la consellera de Governació, Meritxell Borràs; el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; els presidents de les quatre diputacions -Josep Poblet (Tarragona), Mercè Conesa (Barcelona), Pere Vila (Girona), Joan Reñé (Lleida)- i els presidents de les dues entitats municipalistes, Xavier Amor (FMC) i Miquel Buch (ACM).

 

Galeria d'imatges
  • Signatura del conveni
  • Un moment de la intervenció de Josep Poblet
  • Els signants de l'acord