> Presentació

Des de la Unitat d’Ocupació i Emprenedoria impulsem el projecte ‘Joves Emprèn Rural’, cofinançat pel Ministerio de Política Territorial y Función pública, en el marc del RD1234/2018 de 5 d’octubre, i el Programa Operativo de Empleo Juvenil del Fons Social Europeu (ajuts EMP-POEJ) i amb la col·laboració dels consells comarcals del Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i la Terra Alta.   

L’objectiu del projecte és el foment de l’autoocupació i l’emprenedoria col·lectiva entre les persones joves que tinguin més de 16 i menys de 30 anys, es trobin en situació de desocupació i visquin principalment en municipis de menys de 5.000 habitants del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès

Amb aquestes accions es vol aconseguir que les persones joves impulsin la seva idea de negoci des de la comarca on resideixen i puguin desenvolupar els seus projectes aprofitant les oportunitats que ofereix l’àmbit rural, afavorint així el repoblament i la dinamització econòmica del territori.

> A qui va dirigit?

Poden participar en aquest projecte formatiu aquelles persones que compleixin els següents requisits:

  • Tenir entre 16 anys i 29 anys, ambdós inclosos.
  • Disposar del títol d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent.
  • Trobar-se inscrit/a com a demandant d’ocupació en el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
  • Estar empadronat/da en un dels municipis establerts en la convocatòria. Consulta’ls aquí.

> Accions formatives

El projecte inclou un total de 5 accions formatives desenvolupades amb la col·laboració dels consells comarcals del Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i la Terra Alta, segons la comarca on es realitza cada formació:

> Ajuts de la formació

Les persones participants poden rebre un ajut econòmic per assistència a la formació de 13,45€/dia, així com un certificat d’assistència i aprofitament de la formació on hi consta el nom de curs, les hores totals impartides, el programa de continguts formatius i l’entitat que l’ha impartit. L’import màxim que es pot rebre per ajut d’assistència a la formació és el següent:

  • Accions formatives 1, 2 i 3: Fins a un màxim de 201,75€
  • Accions formatives 4 i 5: Fins a un màxim de 807,00€

Per rebre l’ajut econòmic i el certificat d’assistència i aprofitament, l’alumne/a haurà de complir una assistència mínima del 90% dels dies lectius de l’acció formativa.

> Selecció de les persones participants

Les sol·licituds es valoraran aplicant els criteris de valoració que consten en la convocatòria i s’ordenaran per ordre de puntuació. 

> Sol·licituds

Les inscripcions a aquestes formacions estan tancades. Si desitgeu rebre informació de futures formacions podeu inscriure-us al nostre butlletí informatiu clicant AQUÍ!

> Més informació

Podeu consultar més informació del projecte en els següents fulletons informatius segons cada acció formativa:

Si desitgeu més informació podeu enviar un correu electrònic a ocupacioiemprenedoria@dipta.cat o bé trucar al 977 29 66 91.