Accions i col·laboracionsJunts, tirem endavant iniciatives de suport a la cultura emprenedora

Diagnosi sobre l'artesania a la demarcació de Tarragona


L’artesania es considera un sector emergent dins el món cultural i és rellevant determinar-ne la importància i situació des d’una perspectiva econòmica. Consulta aquest estudi sobre la situació del sector i el seu paper en la generació de riquesa i en nínxol d'emprenedoria cultural a la demarcació de Tarragona, on s’inclouen les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Tarragonès i la Terra Alta.

Jornades "Teixint el futur de l'artesania"

Tarragona i Reus: 12, 13 i 14 d'abril de 2023

T'esperem en aquestes jornades per tractar la situació del sector i el seu paper en la generació de riquesa i com a nínxol d’emprenedoria cultural, amb tallers de co-creació, bones pràctiques, dinàmiques de grup, botiga efímera i molt més!

Xarxa URV Emprèn

La Diputació de Tarragona és una de les entitats associades a la xarxa URV Emprèn. Des de l’any 2012, la Universitat Rovira i Virgili promou i lidera aquesta plataforma que vol ser el punt de trobada on conflueixen els esforços de totes les organitzacions que s’interessen per promoure la cultura emprenedora a la demarcació de Tarragona.

Punt d'atenció Reempresa

La Diputació de Tarragona, a través de l’Àrea de Recursos Humans, Polítiques Actives d’Ocupació i en el marc del treball de col·laboració amb l’activitat econòmica local impulsa el projecte Reempresa, un procés que garanteix la continuïtat i el creixement d’empreses ja existents, mitjançant l’orientació i el suport en els processos de cessió i de recepció de negocis entre diferents propietaris.

Fòrum d'inversió CAT SUD

La Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Reus i ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya convoquen anualment un fòrum d’inversió adreçat a persones emprenedores i inversors del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre per tal de dinamitzar la cerca de finançament de projectes empresarials.

ASCASUD

La Diputació de Tarragona i ASCASUD (Voluntariat Sènior d’Assessorament Empresarial) mantenen un acord de col·laboració per l’assessorament d’emprenedors o empreses que busquen millorar la seva gestió, tant en l’àmbit econòmic, comercial o d’organització i gestió.

Planificació estratègica de la unitat d'Ocupació i Emprenedoria

PERÍODE 2018-2023

La unitat d'Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona ha impulsat durant l'any 2018 la seva planificació estratègica amb la col·laboració dels consells comarcals i dels principals ajuntaments de la demarcació. Com a resultat d'aquest procés s'ha elaborat un pla d'acció per al període 2018-2023

Business networking

Organitzem jornades de networking per tal de crear noves sinergies i col·laboracions entre persones emprenedores i empresàries del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès

Xarxa d'allotjaments empresarials del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Donem suport a cadascuna de les entitats local de la demarcació que gestiona vivers d'empresa i impulsem la dinamització d'espais de treball conjunt (coworking) amb l'objectiu d'afavorir sinergies i acords comercials entre persones emprenedores i empresàries.

Xarxa REDEL

Treballem pel Desenvolupament Econòmic Local dels seus territoris i comparteixen coneixement, experiències, bones pràctiques i nous conceptes innovadors en aquest àmbit per tal de conèixer-lo millor i promoure’l des de les entitats públiques.

Xarxa de la Cessetània

Fomentem un territori sostenible i de qualitat, amb espais idonis per al naixement i la promoció de projectes conjunts de foment de l’ocupació, la formació i el desenvolupament social i econòmic al territori.