Centres educatius

L'Escola per l'Art i la Cultura

l'escola

Un espai de formació artística i cultural obert a la ciutadania de tota la demarcació.

 

L'Escola per l'Art i la Cultura és un espai de formació amb seu permanent a Tortosa i a Valls i amb una oferta formativa de monogràfics especialitzats repartida en diferents subseus a les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Baix Penedès. Nascuda el juny del 2021, recull l'essència de l'Escola d'Art de Tortosa i del Taller de Valls, dos equipaments formatius de la Diputació que viuen una nova etapa, reconvertits en espais de difusió cultural del conjunt de la demarcació.

Més enllà del seu caràcter formatiu, l'Escola esdevé un centre de serveis per a creadors i creadores i professionals de l’art i la cultura del conjunt de la demarcació, els quals poden exercir la seva activitat amb més sinergies i recursos. Tot plegat contribueix a augmentar l'oferta formativa i a intensificar l'activitat i la producció cultural i artística al territori.

A banda de les dues seus estables, la formació s'estén a les subseus d'Alcover (Alt Camp), Mont-roig del Camp (Baix Camp), Deltebre (Baix Ebre), l'Arboç (Baix Penedès), Montblanc (Conca de Barberà), Sant Carles de la Ràpita (Montsià), Falset (Priorat), Miravet (Ribera d'Ebre), Torredembarra (Tarragonès) i Horta de Sant Joan (Terra Alta), sempre que els respectius ajuntaments així ho sol·licitin.

Els monogràfics especialitzats que s'hi poden cursar (sobre arts plàstiques, arts visuals, arts digitals, disseny, història, patrimoni, conservació i restauració de béns, literatura...) tenen en comú el seu aspecte innovador, i estan impartits de manera presencial per creadors i professionals externs de l'art i la cultura, els quals se seleccionen mitjançant una convocatòria de contractació de serveis professionals pública, a la qual poden optar totes aquelles persones expertes que vulguin compartir el seu coneixement.

foto escola Tortosa

 

expo alumnes valls

 

 

Programació 2 trimestre