IMPULS A LA BARONIA

IMPULS A LA BARONIA

Des de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, copropietàries del castell monestir i de la muntanya, s’estan duent a terme diferents actuacions per tal de dignificar i millorar el Castell Monestir d’Escornalbou i el seu entorn.

OPERACIÓ BARONIA D'ESCORNALBOU

L’Operació Baronia d’Escornalbou, liderada per la Diputació de Tarragona en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu la posada en valor del castell monestir i el seu entorn, un tresor patrimonial i rural a la Costa Daurada. El projecte preveu 3 fases de desenvolupament. 

La Fase 1 està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER a Catalunya 2014-2020. Compta amb un ajut de 613.908,48 euros, respecte d’una inversió total prevista de 1.484.137,66 euros.

""

El projecte Operació Baronia d’Escornalbou té com a objectiu valoritzar l’espai natural i paisatgístic dels municipis de la Baronia d’Escornalbou: Colldejou, Vilanova d’Escornalbou, Riudecanyes, Duesaigües, Pradell de la Teixeta, la Torre de Fontaubella i l’Argentera.

Es pretén aconseguir la reactivació d’una zona rural de la muntanya del prelitoral tarragoní, a partir de la millora de les condicions de l’entorn com a element bàsic per a l’increment de la competitivitat del turisme d’interior, amb especial atenció als recursos culturals, patrimonials, del medi natural i del lleure actiu i d’aventura.

Els objectius estratègics de l’operació Baronia d’Escornalbou són :

  • Mobilitzar els visitants, contribuint a generar un conjunt d’activitats econòmiques d’iniciativa privada que ajudin a assolir l’equilibri territorial dels pobles de la Baronia.
  • Aprofitar els recursos existents, per atreure nous usuaris del turisme cultural i amb interès pel patrimoni històric i artístic que s’allotja a les poblacions de la Costa Daurada 
  • Afavorir l’ocupació i la dinamització econòmica, amb la creació i la consolidació de llocs de treball de qualitat i afavorir el desenvolupament rural integral d’una zona d’elevada ruralitat i fragilitat.
  • Afavorir l’especialització intel·ligent per posicionar estratègicament la zona en els àmbits de major potencial, actuant de manera proactiva en la vertebració d’un sistema territorial dinàmic i intercomplementari.