Qui Som

Imprimeix

El Projecte

Conscients que les noves tecnologies han possibilitat una nova manera de veure i entendre la cultura, i actualment podem visitar virtualment ciutats, museus, llegir llibres, consultar hemeroteques..., la Diputació de Tarragona posa a l’abast de la ciutadania i del territori la Biblioteca virtual RBIV, amb l’objectiu de fer accessible les seves col·leccions als usuaris.

La finalitat de la Biblioteca virtual, en el marc de treball del Programa d'acció Cultural RBIV, per al foment de la cultura, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, és la transmissió del coneixement, i l’accés a la informació. El projecte, que anirà incorporant progressivament el fons bibliogràfic tant de la Diputació com d’altres entitats que s’hi adhereixen, és un servei gratuït que permet lA consulta en tot moment i des de qualsevol lloc per mitjà d’internet, així com la impressió total o parcial dels llibres que s’hi ofereixen.

   

Accessibilitat

La Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV treballa en adequar-se a les pautes i directrius d’accessibilitat recomanades pel WCAG 1.0 (Web Content Accessibility Guidelines, versió 1.0) establertes pel grup de treball WAI (Web Accessibility Initiative) del W3C (World Wide Web Consortium), per tal de facilitar l’accés al màxim d’usuaris i situacions possibles.

S’està posant especial atenció a la compatibilitat entre dispositius, plataformes i versions dels navegadors web, a més de permetre separar l'estructura de la presentació dels continguts.

La Diputació de Tarragona, com a responsable del contingut, i gràcies a les eines emprades, com el gestor de continguts web, treballa amb vocació de desenvolupar una tasca continua de millora i adaptació del contingut per a facilitar l’accés amb èxit al major nombre de persones.

Per tal de continuar amb aquesta tasca, té gran valor la col·laboració dels usuaris, fent-nos arribar les vostres opinions, preferències i inquietuds, a més dels possibles errors detectats a la següent adreça electrònica: entorn.web@dipta.cat