Vés al contingut

Big Band al Conservatori de Reus

Vine a tocar amb nosaltres! Gaudeix del talent de la London Big Orchestra amb Michel Legrand al capdavant i sentiràs com pot ser formar part d’una!

big band xarxes

Per a realitzar la inscripció no oblidis inscriure’t mitjançant el següent

enllaç

Per a descarregar les partitures i visualitzar els vídeos d’exemple, clica

aquí

 

L’Escola i Conservatori de Música s’endinsa en l’àmbit de la música moderna i jazz a través d’un nou projecte pedagògic enfocat a la creació d’una Big Band. 

La Big Band del Conservatori, oferirà l’oportunitat de poder gaudir  de la música dels anys 30-40 i fins als nostres dies. Aquesta formació orquestral permetrà elaborar arranjaments d’una manera sofisticada sobre uns “standars” del jazz americà. Gaudirem d’un nova manera d’expressió artística musical interpretant, llegint, transmetent, improvisant i en definitiva vivint la música a través del swing d’en Benny Goodman i el ritme contagiós del gran Coung Basie o d’en Sammy Nestico, entre d’altres.

Adreçat a alumnat a partir dels 14 anys amb coneixements musicals previs. (no és necessària cap titulació oficial).

 

Calendari

Els assajos es duran a terme els dijous al vespre i tindran una durada d’1 hores,

 • En finalitzar el projecte, es realitzaran 3 concerts a la demarcació de Tarragona (dates a determinar)

Professorat

Albert Garcia Pomerol

Pianista

Albert Garcia PomerolComença els seus estudis musicals a l’Escola i Conservatori de Música a Tarragona amb Natàlia Oterino i continua la seva formació al RCSM de Madrid amb Almudena Cano i Emilio Molina. En l’ àmbit del jazz comença la seva formació a Madrid de la mà de Tony Heymer i Joaquín Chacón, Segueix aquests estudis al Liceu de Barcelona amb Iñaki Sandoval i Albert Bover entre d’altres. En aquesta ciutat s’enriqueix participant en diverses formacions gairebé diàriament. 

Ha format part de Monica DeNut Trio i ha estat pianista durant tres temporades del Cor de Gòspel The Beatings Souls. També ha participat com a pianista a dos musicals de petit format i ha enregistrat un cd a piano sol col·laborant en el còmic Negatio Blues.

La banda sonora de l’àudio-llibre del compte Els teus tres Reis Mags és obra seva, i es publicarà al desembre. La docència és una part orgànica de la música, Creu que la formació musical potencia el creixement personal de les noves generacions. Per això és professor al Conservatori de la Diputació a Reus.

Miquel Àngel Cordero

Contrabaix

Miquel Àngel CorderoNascut a Molins de Rei (Baix Llobregat) el 1973. Va estudiar al Conservatori Liceu, on obtingué el títol superior de Música Clàssica en lespecialitat de contrabaix. Es formà en l’àmbit de jazz al Taller de Músics de Barcelona encara que anys més tard obtingué el títol superior de Jazz i Música Moderna en lespecialitat de contrabaix i baix elèctric a lESMUC de Barcelona. És titulat en Master Oficial en Investigació Musical per lUniversitat Internacional de València (VIU).

Com a músic free-lance ha participat en diverses formacions i acompanyat artistes arreu del món com Sílvia Pérez Cruz, J.A.Amargós, Francesc Burrull, Arianna Savall, Noah, John Cale, Miguel Poveda, Maria del Mar Bonet, Mark Isham, Carles Cases, Marina Rossell, Lidia Pujol, Judit Nedderman i formacions grans de jazz com la Big Band Granollers, la Big Band Taller de Músics, la Dream Big Band, els grups Pechrima i el Gospel Swiss Choir amb el qual va actuar al Carneggie Hall de Nova York.

Compta amb més dun centenar de discs enregistrats amb segells nacionals i internacionals com ECM o Universal a més d’haver enregistrat música de pel.lícules com a intèrpret.

 Actualment forma part del grup Hirundo Maris, del trio suïs Thomas Dobler New barroque Ensemble i col.labora en l’espectacle de flamenc Déja Vu de Mayte Martín.

Com a docent, és professor de contrabaix, combo i improvisació del grau superior al Conservatori Superior de les Illes Balears a Palma de Mallorca. Ha estat professor a l’ESEM Taller de Músics de Barcelona des de la seva inauguració. És professor de contrabaix, Baix elèctric i Combo a lEscola de Música Municipal de Flix. Ha estat professor convidat a l’HEMU de Lausanne (Suïssa). Exercí també com a professor dels conservatoris professionals de Granollers i Terrassa on ha dirigit la formació de Big Band dins el departament de Jazz.

Places Ofertades

La Big Band estarà formada per un total de 18 músics amb la següent plantilla:

 • Bateria (1)
 • Saxo alt (2)
 • Saxo tenor (2)
 • Saxo baríton (1)
 • Trombó (3)
 • Trombó baix (1)
 • Trompetes (4)
 • Contrabaix (1)
 • Guitarra elèctrica (1)
 • Piano (1)
 • Cantant (La plaça de cantant en funció de les possibilitats, tessitura,  pot ser una plaça compartida.)

Cost i inscripcions

El període d’inscripció s’obrirà el 16 de novembre de 2021, fins al 9 de desembre del mateix. Per realitzar la vostra inscripció, podeu omplir el formulari al següent enllaç.

També us podreu descarregar les peces clicant  aquí per a la preparació de la prova de nivell que tindrà lloc el dia 11 de desembre a l’Auditori Higini Anglès de l’Escola i Conservatori de Música a Reus. Prèviament, sortirà publicada el dia 10 de desembre la llista d’alumnes inscrits a les proves de nivell, amb l’hora exacta de realització de la prova.

El cost de la participació a la Big Band és de 96€. Aquest preu s’haurà d’abonar una vegada es realitzin les proves de nivell i prèvia notificació d’admissió el dia 14 de desembre. No es considerarà realitzada la inscripció fins que no es faci l’ingrés de la totalitat de l’abonament, que es pot realitzar fins al 20 de desembre. Una vegada finalitzada aquesta data i no havent-se efectuat l’abonament corresponent es procedirà a cobrir la plaça amb el següent alumne de la llista de reserves.

Per a més informació, podeu adreçar-vos a la secretaria del Centre, de dilluns a divendres de 9h a 14h i dilluns també de 16h a 18. Podeu trucar al 977345950, o si preferiu que us atenguin presencialment, podeu demanar cita prèvia clicant aquí.

Horaris Prova de nivell

BIG BAND AL CONSERVATORI DE REUS

HORARI PROVES DE NIVELL

DISSABTE 11 DE DESEMBRE

LLOC: C. LLOVERA 15

El Centre obrirà les portes a les 9:45h, i hi haurà algunes aules disponibles per a que els candidats puguin escalfar. Els alumnes hauran de portar el seu instrument, excepte en el cas de piano, contrabaix i bateria. Es seguirà el següent ordre:

ALUMNE (inicials dels noms i cognoms) INSTRUMENT HORA

 

M. R. J.             PIANO               10:10

A. S. S.             TROMBÓ          10:20

P.S.S.                SAXO ALT         10:30

I. S. M.              PIANO I TR.      10:40

J. B. A.              PIANO                10:50

A. A. P.             PIANO                11:00

D. R. M.           SAXÒFON ALT  11:10

F. A. B.             SAXÒFON T.      11:20

A.B.A.               VEU                    11:30

B. C. S.             VEU                    11:40

L. R. M.            VEU                    11:50

O.B.B .             BATERIA            12:00

C. D.E.M.         GUITARRA        12:10

J. F. M.             CONTRABAIX    12:20

M. A. V.            TROMPETA       12:30

 

 

 

Resultat Proves de Nivell

RESULTAT DE LES PROVES DE NIVELL REALITZADES EL PASSAT 11 DE DESEMBRE

ALUMNES ADMESOS

M. R. J.             PIANO               

A. S. S.             TROMBÓ          

P.S.S.                SAXO ALT       

I. S. M.              PIANO I TR.      

J. B. A.              PIANO                

D. R. M.           SAXÒFON ALT 

F. A. B.             SAXÒFON T.      

B. C. S.             VEU                    

L. R. M.            VEU                    

O.B.B .             BATERIA            

C. D.E.M.         GUITARRA        

J. F. M.             CONTRABAIX   

En els propers dies rebreu un correu electrònic del Centre informant dels tràmits de matriculació.