Vés al contingut

Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona

L'alumnat té l'oportunitat de participar en una gran formació orquestral i compartir treball i experiències durant els dies de convivència

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona és un projecte  pedagògic comú que va néixer l’any  2004 amb l’objectiu de comptar amb una gran agrupació de vent dels tres centres d’ensenyament musical de la Diputació, que des de feia algun temps anaven creixent en nombre d’alumnes i instruments de vent.

Una vuitantena d’alumnes de vent i percussió dels tres conservartoris integren cada any la Banda Simfònica, que es reuneix entre finals d’agost i inicis de setembre. L’estada compta amb la presència d’un director convidat i permet treballar intensament un repertori concret. La feina d’assajos i aprenentatge col·lectiu culmina amb la realització de tres concerts oberts al públic a diferents auditoris de les comarques de Tarragona.

pagina

Objectius

  • Treballar intensament durant una setmana per tal d’assolir un repertori adequat al nivell dels alumnes i al públic no és l’únic objectiu de l’estada de la Banda Simfònica.
  •  Estimular la seva formació musical i personalitzar-la dins d’un ambient de treball que compta, també, amb una vessant distesa.
  •  Apropar i fomentar un esperit de convivència entre els alumnes dels nostres centres.

El treball intens i conjunt permet preparar un repertori
de gran nivell que s’interpretarà davant de públic

 

Per tal que tot això sigui possible, existeix una comissió formada pels tres centres d’ensenyament musical de la Diputació de Tarragona. Integradaper professors i membres dels equips directius dels tres centres,  la comissió s’encarrega de gestionar i coordinar tots aquells elements que fan possible l’organització de l’estada, així com la programació i realització dels concerts.  

Fitxers relacionats