Vés al contingut

Xerrada:"És possible una bellesa d'implicació social?"

  • Publicat: 17/05/2022
  • On: L'Escola per l'Art i la Cultura a Tortosa
  • Quan: 26 maig 2022
  • Hora: 19:00 h - 20:00 h

L’art d’avui en dia afronta un repte de considerable magnitud: les lluites del segle XXI no sols demanen consciència ètica o acció política, sinó que, de manera creixent, la bellesa esdevé un requeriment. La bellesa forma part del vincle social, pel que el despreniment de la qualitat estètica que ha efectuat l’art occidental al llarg del segle passat ha perdut tot el sentit avui en dia. Per altra banda, l’art es veu impel·lit a desplegar formes de bellesa que no s’esgotin en la immediatesa del plaer sensorial, sinó que siguin hàbils per activar-se com a una potència per a la transformació social.

 

Biografia:

Oriol Fontdevila (Manresa, 1978) és curador, escriptor i investigador especialitzat en pràctiques artístiques i l’educació. Ha estat curador de LLIM, un organisme de Lara Fluxà, proposta que ha representat Catalunya a la 59a edició de La Biennale de Venècia.

Ha desenvolupat projectes curatorials a centres i museus d’art contemporani, com són la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Joan Miró, La Virreina Centre de la Imatge, Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani, el Centre d’Arts Santa Mònica, ADN Platform, el Centre de Cultura Contemporània El Carme de València, el Casal Solleric a Palma, o el Vojvodina Contemporary Art Museum a Novi Sad, Sèrbia. Va ser membre de l’equip curatorial del projecte europeu Performing the Museum; i director artístic de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya. El seu assaig El arte de la mediación va ser publicat el 2018 per Consonni (Bilbao) i escrit gràcies a una beca d’investigació del MNCARS, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Ha col·laborat en molts llibres i catàlegs d’art contemporani. Doctorant en el programa d’Humanitats i Comunicació per la UOC, és professor visitant de diversos programes de màster i programes d’estudis internacionals. Actualment és professor associat a EINA.

 

CATALONIA IN VENICE
an organism by Lara Fluxà  curated by Oriol Fontdevila:

https://llim.llull.cat/

 

Oriol Fontdevila és comissari, escriptor i investigador, especialitzat en pràctiques artístiques i educació, establert a Barcelona:

https://oriolfontdevila.net/