Vés al contingut

L'Escola

L’Escola d’Art i Cultura

Diputació de Tarragona

L’Escola d'Art i Cultura és un projecte de serveis i d’activitat d’àmbit territorial. Un espai per a tots els públics on conviu la formació i l’educació, la producció, la difusió i la dinamització artística i cultural contemporània.

Programes i activitats participatives cocreades amb artistes, programadors, institucions, ajuntaments i entitats de la demarcació, per donar resposta a inquietuds i demandes de la societat, pel desenvolupament sostenible i la millora del món.

Objectius

Esdevenir un espai viu, cultural i social, per a artistes, alumnes, professionals de l’art i la cultura, públics i posar-los en relació.

Oferir formacions especialitzades, teòriques i pràctiques, de temàtica artística i cultural, útils per al desenvolupament personal i professional.

Elaborar programes educatius que afavoreixin l’experimentació, la descoberta de llenguatges, l’expressió, el pensament crític i la reivindicació social a través de l’art i la cultura.

Fomentar la producció i la difusió artística i cultural de creadores i creadors contemporanis del territori.

Dinamitzar els professionals de l’art i la cultura del territori per fer visible la riquesa del talent creatiu de la demarcació.

Crear espais de pensament, debat i reflexió per la millora del món, de la societat i pel bé comú, utilitzant com a instruments l’educació, la producció i la difusió artística i cultural.

Connectar l’art i la cultura amb altres àmbits: ciència, ecologia, tecnologia, salut, indústria, turisme, etc., per generar oportunitats d’ocupació per als professionals de l’art.

Donar servei, assessorament i suport tècnic als ens locals en relació amb l’àmbit cultural de les arts plàstiques i visuals dels municipis.

 

Escola nòmada: irradiar formació artística a municipis de les comarques de les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i el Baix Penedès i a les seus del projecte de L’Escola a Tortosa i Valls.

Monogràfics teòrics i pràctics, de temàtica artística, cultural i patrimonial: belles arts, arts visuals i digitals, disseny, història de l’art, conservació i restauració i cultura... de diferent durada i formats útils (presencials, semi presencials i en línia).

Ensenyament plural adreçat a: alumne, docent, artista, professional de l’art, la cultura i el patrimoni, indústria cultural, ajuntament i entitat amb inquietuds per aprendre i gaudir, ampliar els seus coneixements, desenvolupar la seva sensibilitat artística i cultural, fomentar l’esperit crític.

Impartits per l’equip docent de L’Escola i per professionals externs que aporten el seu saber a situacions educatives.

 

A partir de l’aprovació feta el dia 26 de març de 2021, al Ple celebrat per la Diputació de Tarragona, l’Escola d'Art i lCultura és un projecte que desenvolupa els nous objectius de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa i el Taller de Valls, d’acord amb les línies estratègiques del Pla de Mandat 2020-2023. Es va presentar públicament a Tortosa el 10 de juny de 2021.

Ensenyament artístic i dinamització cultural i artística -des de l’any 1952- al servei de les persones i del territoriHoraris 

  • L’Escola d'Art i Cultura a Tortosa

    Equipament obert de dilluns a divendres de 8 a 20 h

    i els dissabtes amb activitat  d’11 a 13 h i de 18 a 20 h

  • Horari d’atenció: de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 h

 

  • Horari d’atenció a l'alumne: 

           Arts Visuals : dilluns de 15 a 16 h 

           Ceràmica: dimecres de 15 a 16 h

           Restauració:dimarts de 15 a 16 h

 

        

 

  • L’Escola d’Art i Cultura a Valls     

          Equipament obert :

          Dimarts de 9.00 a 12.30 h i de 16 a 19 h

          Dimecres de 15.30 a 19 h

          Dijous de 9.15 a 13 h i de 15 a 19 h

          Divendres de 9:30 a 14.30 h          Horari d’atenció :

          Dimarts, dimecres i dijous de 14 a 21 h

 

 

        

  • Informació Tortosa: 977 444 163 / 670 270 800
  • Informació Valls:      977 614 412