Vés al contingut

L’Escola per l’Art i la Cultura i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus participen al Festival “A Cel Obert” de Tortosa

  • Publicat: 7/10/2022

 

Del 7 al 9 d’octubre Tortosa acollirà la 9a edició del Festival d’Intervencions Efímeres “A Cel Obert”, una cita que congrega anualment professionals del món de l’art, el disseny i l’arquitectura i que aquest any té el ritme com a tema principal. L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus i l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació a Tortosa participen al certamen amb dues intervencions artístiques: una ubicada a la Plaça Sant Joan i l’altra, al Claustre de l’equipament formatiu i cultural de la Diputació a Tortosa.

 

Koburi és el títol de la proposta de Cecilia M. Casas, estudiant d’Arquitectura Efímera a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus. En japonès, Koburi significa pluja lleugera, un ritme suau però caòtic alhora. La instal·lació que ens proposa Cecilia M. Casas està elaborada a partir de diversos materials, se centra en el ritme que evoca la pluja i convida als visitants  a interacturar-hi.

 

Sota el títol A la Clara Nit hi trobarem el projecte ideat per l’Escola per l’Art i la Cultura i produït per l’empresa Arenas Posibles, amb la col·laboració de joves i infants del nucli antic de Tortosa i del Grup Esplai Blanquerna. Volums i escultures de sorra que representaran un fragment de l’obra “ A la Clara nit”, del músic Felip Pedrell.

 

Valorar el patrimoni arquitectònic i cultural

 

“A Cel Obert” pretén fomentar l’interès de la ciutadania cap al patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat i converteix espais històrics de Tortosa en escenaris de creacions artístiques ideades per professionals del món de l’art, el disseny i l’arquitectura. En aquest sentit, trobarem creacions en espais tan singulars com el Convent de Santa Clara, l’església de la Reparació, el Parador de Tortosa, el Palau Oriol o el Palau Despuig, entre molts altres. El fil conductor de l’edició del 2022 és el ritme, en commemoració del centenari de la mort del músic i compositor tortosí Felip Pedrell.

El jurat del festival valorarà, entre altres aspectes, l’adequació dels participants a la temàtica proposada i l’originalitat i la qualitat a l’hora de copsar el concepte. Formaran part del jurat la dissenyadora i cofundadora del festival, Maria Bernad; la fundadora de Col·lectiu Cultura, Xènia Gaya; l’arquitecta i membre de la junta de l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del COAC, Cinta Masdeu i l’arquitecte i director dels Serveis d’Arquitectura Urbana i Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona i representant de l’ArquinFAD, Marc Aureli Santos.

Trobareu més informació sobre el Festival d’Intervencions Efímeres “A Cel Obert” al web: https://acelobertfestival.cat/

A cel obert                     

 

 

 

 

Muntatge de la instal·lació "A la Clara Nit"
Muntatge de la instal·lació "A la Clara Nit"

Media