
Coccions amb microones, raku i altres tècniques (2a edició)
Tècnica emprada en el Japó per a la producció de tasses per a la cerimònia del te.
Es tracta d'un fang xamotat cuit a baixa temperatura recobert amb esmalts alcalins o boràcics que segueixen un procés de cocció molt ràpid, segons el qual les peces es treuen del forn quan estan vermelles i es refreden ràpidament a l'aire lliure, introduint-les en materials combustibles que redueixen l’oxigen i després es posen en aigua.
* Si per circumstàncies alienes a L’Escola s’ha de suspendre 1 o diverses sessions de treball del curs es farà la devolució de l’import corresponent.
- Docent:
- Dies: 13 i 20 de maig
- Horari: Dissabte 13 de 10 a 14 h; dissabte 20 de 10 a 14 h i de 15 a 19 h
- Preu: 48 €
- Modalitat: Presencial
- Àmbit Ceràmica i oficis artístics
- Tipus de formació: Curs
- Durada: 12 h
- Places: 10
-
Lloc:
Escola per l'Art i la Cultura a Tortosa
https://www.dipta.cat/municipi/tortosa
Programació: Fitxa_6.pdf
- Teoria de les diferents tècniques per fer peces de petit format
- Taller de construcció de peces amb diferents tècniques
- Preparació dels esmalts i esmaltar peces
- Teoria construcció de forns
- Preparació els diferents forns.
- Cuites amb microones
Objectius:
- Conèixer les possibilitats que ens ofereix les cuites amb microones en la ceràmica, la immediatesa dels resultats fa que aquesta sigui fascinant i espectacular
- Aprendre la màgia dels 4 elements Terra, aigua, aire i foc, d'una manera àgil i senzilla.