La Diputació de Tarragona és una de les entitats associades a la xarxa URV Emprèn. Des de l’any 2012, la Universitat Rovira i Virgili promou i lidera aquesta plataforma que vol ser el punt de trobada on conflueixen els esforços de totes les organitzacions que s’interessen per promoure la cultura emprenedora a la demarcació de Tarragona.

La Xarxa facilita la coordinació i la gestió de les activitats relatives al foment de l’emprenedoria i la creació d’empreses que un bon nombre d’entitats duen a terme al conjunt del territori. En definitiva, pretén estimular el dinamisme del teixit empresarial, promou la innovació, la creació d’ocupació i l’enfortiment de l’economia local.

Anualment s’organitza el Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya, una jornada pensada per al col·lectiu empresarial i emprenedor, i que té com a finalitat principal abordar aspectes rellevants i d'interès per a les persones emprenedores, empresàries i properes al món de l'empresa. Vol ser un punt de trobada i una festa de l’emprenedoria de les comarques tarragonines. Organitzada pel conjunt d’entitats que formem part de la xarxa URV Emprèn,  la seva seu té caràcter rotatori entre les diferents viles i ciutats del territori.