Vés al contingut

Estiu de formació Erasmus+

logoErasmus
21/08/2023

Iniciem la formació Designing Inclusive Learning Environments (ILE) to Support all Students (DILEs) que s'impartirà del 21 al 26 d'agost a Atenes per Europass Teacher Academy. 
Gaudirem d'un programa ben interessant on treballarem els següents objectius:

  • Afrontar la diversitat i identificar les barreres a la participació i l'aprenentatge que sorgeixen a les escoles.
  • Elaborar prioritats de desenvolupament i planificar intervencions per donar suport a la diversitat (per exemple, adaptacions curriculars, disseny de lliçons diferenciades);
  • Utilitzar pràctiques d'aprenentatge alternatives, tècniques, materials i eines d'avaluació associades per revisar el desenvolupament;
  • Utilitzar les TIC per donar suport a tots els alumnes en entorns inclusius;
  • Fomentar la col·laboració dins de la comunitat escolar (mestres, alumnes, pares/cuidadors) per tal d'establir un marc de valors inclusius i donar suport a la participació i el rendiment dels alumnes en sistemes escolars sostenibles.
  • Comprendre les característiques clau d'un entorn d'aprenentatge inclusiu.

banderes

 

21/08/2023

Amb 10 companyes de Polònia, Suècia, Itàlia, Alemània, Hongria i Croàcia hem compartit les nostres realitats educatives i debatut sobre el concepte de diversitat i d'inclusió. Observem que les diferents realitats europees no són massa distants quan a necessitats dels sistema educatiu, febleses i punts de millora.

partenó

 

22/08/2023

Barreres d'aprenentatge i com podem superar-les i compensar-les com a ciutadanes europees i mestres. 

La pluja d'idees ha estat extensa i ben profitosa. 

Compartint els nostres contextos i les nostres realitats, ens apropem i construïm aliances.

erasmus2

 

23/08/2023

Avui presentem la nostra escola i en compartim els nostres objectius i la nostra tasca.

https://view.genial.ly/64e3592f12e84d00126500c3/dossier-show-and-tell

En segon lloc,  identifiquem barreres d'aprenentatge i debatem quines possibles solucions estan al nostre abast per superar-les. El disseny universal de l'aprenentatge esdevé una molt bona opció per fer les escoles més inclusives. L'escola Alba aposta per aquest nou marc educatiu incorporant els ambients d'aprenentatge el proper curs.

Anem per bon camí.

erasmus3

 

24 i 25/08/2023

 

I acabem la nostra formació parlant de les Flipped Classroom i de l'aprenentatge basat en projectes com a maneres de garantir la diferenciació per atendre a les intel·ligències múltiples. L'ús de les tecnologies en aquests contextos esdevé de gran utilitat per garantir l'accés de tots els nostres alumnes. Una gran experiència compartir aquest curs amb mestres d'arreu Europa, conèixer, compartir i construir idees ens fa créixer professionalment. Teixim xarxa per futures col·laboracions.

erasmus3