Vés al contingut

Dia a Dia

L'Escola treballa pels alummnes i a la web ho expliquem a les famílies i a altres professionals del sector.

Agenda

Notícies

  • Finalitzem l’ambient d’investigació-experimentació fent uns experiments molt interessants! Ens ho hem passat d’allò més bé al mateix temps que hem pogut aprendre diversos conceptes científics i matemàtics. Ens retrobem al setembre amb més ciència!

     

  • Arriba el final de curs i amb ell la nostra festa de cloenda. 

    El passat divendres 6 de juny vam celebrar plegats tot el treball realitzat durant el curs i el pas d'etapa de molts alumnes, l'enhorabona per la feina feta.

    Durant el matí vam gaudir de l'elaboració d'un hotel d'insectes entre tots els alumnes, de música, de bombolles, del taller de pintar cares... i d'un merescut gelat per part de la nostra AMPA.  Però sobretot vam gaudir de la companyia i de la complicitat de tota la comunitat educativa, trobar-nos i compartir espais lúdics sempre ens apropa i ens fa més equip.

    Acabem el curs amb un sac ple de noves idees i de nous projectes pel curs vinent. El viatge continua.

  • El Centre d’Educació Especial Alba de Reus ha participat al 4t Congrés Internacional EDAI, celebrat recentment a Barcelona. Aquest congrés, que reuneix professionals de l’àmbit de la infància i l’adolescència amb necessitats específiques de suport, ha comptat amb la presentació de dues investigacions elaborades per l’equip multidisciplinari del centre.

    Les dues aportacions del CEE Alba se centren en l’anàlisi de dos aspectes clau per a la qualitat de vida de l’alumnat amb diversitat funcional: els hàbits del son i el temps de lleure. Els estudis parteixen de dades recollides directament en el context educatiu i familiar dels infants del centre.

    Més de la meitat dels infants tenen dificultats amb el son

    El primer estudi, titulat “Hàbits del son dels alumnes del CEE Alba”, respon a les inquietuds de moltes famílies sobre els problemes de son dels seus fills. Utilitzant eines validades com el BISQ i el Pittsburgh Sleep Quality Index, l’equip ha detectat que un 52,1% dels infants es desperten durant la nit, i un 28% ho fa més de quatre vegades. A més, molts no arriben a les hores de descans recomanades per la seva edat.

    També s’ha observat que l’ús de pantalles abans d’anar a dormir és una pràctica molt estesa, tot i els seus efectes negatius coneguts. L’estudi aprofundeix en aspectes com l’ús de melatonina, les rutines familiars i les diferències segons l’edat dels infants.

    Falta d’oferta inclusiva en el lleure extraescolar

    La segona investigació, “El temps de lleure dels alumnes del CEE Alba”, posa el focus en la participació dels infants en activitats de lleure, tant familiars com extraescolars. Els resultats mostren que el 75% dels alumnes no participa en activitats fora de l’horari escolar, principalment per la manca d’oferta adaptada i la por davant situacions desconegudes.

    Malgrat això, el 98% de les famílies enquestades reconeix el valor fonamental del lleure per al desenvolupament personal i social dels seus fills. La meitat d’aquestes famílies es mostren insatisfetes amb el lleure compartit i reclamen espais més inclusius i accessibles.

    Compromís amb la inclusió real

    Amb aquesta participació al Congrés EDAI, el CEE Alba referma el seu compromís amb la millora contínua i la recerca aplicada com a eina per transformar l’educació especial. Els estudis tenen la voluntat de visibilitzar realitats poc explorades i incidir en polítiques i pràctiques que promoguin una inclusió real, dins i fora de l’aula.

  • El dimarts 27 de maig els tres centres d'educació especial de la Diputació de Tarragona, CEE Sant Jordi, CEE Sant Rafael i CEE Alba, vam compartir una jornada esportiva a les instal·lacions municipals de La Canonja. 

    Companyerisme, esforç, superaci´ó, treball en equip,... alguns dels valors que vam poder observar al llarg del dia entre els companys i companyes de les tres escoles.

    Vam comptar amb la visita de la Sra. Presidenta Noemí Llauradó, del Sr. Diputat delegat dels centres educatius de Tarragona Joan Sans, l'alcalde de l'Ajuntament de La Canonja Roc Muñoz i el regidor d'ensenyaments i esports de l'Ajuntament de La Canonja Miquel Pérez.

    Per finalitzar la jornada vam tenir la sorpresa de la presència dels jugadors del Club N`àstic de Tarragona que van donar les medalles als nostres alumnes. 

  • El divendres 30 de maig l'escola va obrir els tallers del programa de transició a la vida adulta per tal que totes les famílies en poguessin conèixer el seu funcionament, metodologia, aprenentatges, etc. 

    Durant els matí les famílies assistents van poder participar dels tallers de cuina, consergeria, hort-aula verda i autocura amb els seus fill i filles. 

    Va ser una experiència molt gratificant per les famílies i pels alumnes que van poder mostrat el seu treball.