Vés al contingut

Dia a Dia

L'Escola treballa pels alummnes i a la web ho expliquem a les famílies i a altres professionals del sector.

Notícies

 • Alumnes de l'escola han participat un any més en el Certamen de Lectura  en Veu Alta, " Faristols Menuts " que va tenir lloc al Centre de Lectura de Reus.
  Alguns d'ells, ja molt experts, van llegir amb decisió i desimboltura petits textos preparats prèviament. Altres amb l'ajut dels seus dispositius i la competència adquirida també hi van poder participar.
  Volem fer especial esment a l'Antonio, al Martin, al Damià i al Kiryl que van debutar al certamen.
  Tots ells contents i satisfets van endur-se un diploma de participació i grans aplaudiments del públic assistent.

 • 30/04/2024

  Setmana Cultural

  Del 22 al 26 d'abril hem celebrat la nostra Setmana cultural plena d'activitats, de companyonia i de valors.

  Volem destacar:

  • La jornada esportiva que vam compartir amb les companyes del CEE Font del Lleó.
  • La celebració de la diada de Sant Jordi amb totes les famílies.
  • La visita del Drac de Reus.
  • El tallers de sensibilització per la reducció del consum d'aigua.
  • Les festa dels 43 anys de la nostra escola.

  Ha estat una setmana fantàstica on tots hem pogut gaudir i aprendre plegats.

  Us en deixem unes imatges.

   

 • 30/04/2024

  BECA MEC

  El Servei de Treball Social del CEE Alba informa sobre la convocatòria dels- Ajuts per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu convocats pel Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esport pel Curs 2024-25.

  Modalitats dels ajuts: 

  ·   Ajuts i subsidis per a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu derivada de discapacitat o trastorn greu de conducta o trastorn de la comunicació i el llenguatge o trastorn de l'espectre autista.

  ·   Ajuts i subsidi per a programes complementaris a alumnes amb necessitat específica de suport educatiu associada a altes capacitats.

  Termini per presentar la sol·licitud: del 30 d'abril al 13 de setembre de 2024.

   

  Tot el procés de sol·licitud de la beca es fa a través de la seu electrònica del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports.

  Si no tens claus electròniques d'administracions públiques o certificat electrònic, un cop emplenat el formulari de sol·licitud l'hauràs d'imprimir (en format PDF) i presentar-lo al centre educatiu, on s'estudiarà.

  Recordeu que els alumnes que utilitzen transport escolar i están empadronats a Reus han de demanar la beca de transport per retornar al CCBC a part del subsidi dels 400 euros , la beca per material escolar i altres.

  Informar que si voleu per tramitar la beca del MEC teniu que demanar día i hora a la Silvia o Natàlia (Servei de Treball Social ) els dijous de 9.45h a les 13h.

  Trobareu més informació sobre aquest tràmit en els enllaços del Ministerio de Educación y Formación Profesional i del Departament d'Educació:

   

  https://www.becaseducacion.gob.es/becas-y-ayudas.html

  https://educacio.gencat.cat/ca/serveis-tramits/beques/ajuts-nese/

   

 • El passat dijous dia 7 de març, els alumnes d'Infantil i Primària junt amb les seves famílies vam realitzar una sortida a la granja infantil "La Mascota i el Jardí" de Riudoms.
  A la granja vam gaudir dels diferents espais que hi havia com per exemple els inflables o la piscina de pilotes. Els infants van estar en contacte directe amb molts animals diferents des d'animals de granja com gallines, ovelles, conills, etc. fins a animals més exòtics com alpaques, una llama o els estruços. I vam conèixer uns llobatons acabats d'arribar.
  Els nens i nenes van poder interactuar amb els animals tot donant-los-hi menjar i tots plegats vam passar un agradable dia de granja. 

   

   

 • El passat dijous dia 7 de març, els alumnes d'Infantil i Primària junt amb les seves famílies vam realitzar una sortida a la granja infantil "La Mascota i el Jardí" de Riudoms.
  A la granja vam gaudir dels diferents espais que hi havia com per exemple els inflables o la piscina de pilotes. Els infants van estar en contacte directe amb molts animals diferents des d'animals de granja com gallines, ovelles, conills, etc. fins a animals més exòtics com alpaques, una llama o els estruços. I vam conèixer uns llobatons acabats d'arribar.
  Els nens i nenes van poder interactuar amb els animals tot donant-los-hi menjar i tots plegats vam passar un agradable dia de granja. 

   

   

 • Els dies 11, 12 i 13 de març tres professionals de l'escola han visitat tres centres de Palma de Mallorca, els objectius de la visita han estat: 

  - Conèixer els seu recorregut d'implementació del projecte d'innovació.

  - Compartir amb l'equip de mestres i equip directiu les fases del procés: entrebancs, potencialitats,... i estratègies utilitzades.

  - Compartir amb l'equip metodologia, materials, eines, etc.

  - Identificar bones pràctiques en el seu context.

  - Reconèixer idees transferibles al nostre centre.

  - Empoderar a les professionals que fan la visita per tal que liderin el projecte d'innovació dins dels seus equips de treball.

  Durant la visita han participat d'activitats com:

  - Visita al centre: espais i instal·lacions.

  - Reunions amb l'equip directiu.

  - Reunions amb l'equip de professionals.

  - Observacions dins de l'aula.

   

  info_palma

   

   

  palma1

 • Des de l'ambient de creació i expressió ens estem endinsant a l'art pictòric i escultòric de Joan Miró.

  Aquestes setmanes ens convertim en autèntics malabaristes dels colors i les textures, volem saber quines sensacions ens emergeixen quan ens "embrutem" de pintures de molts colors i treballem amb diferents materials plàstics.

  Ens inspira l'Univers, els ocells, la figura de la dona...

  Mireu quins artistes estem fets! hem reproduït l'escultura de "La dona ocell" i aquesta setmana ens l'hem emportada a casa.

   

  donaocell_2

 • Un any més l'escola Alba col·labora en la Xocolatada solidària de l'Hospital Sant Joan de Déu per la investigació del càncer infantil.

  Aquest 23 de febrer s'han recaptat 633€, moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració. 

  L'AMPA amb el suport de BonPreu Esclat han fet possible aquest recapte.

   

  xoco

 • lego_1

   

  lego_2

   

  lego_3

   

  lego_4

   

  lego_5

 • Des del Servei de Treball social s'ha realitzat una xerrada informativa sobre les ajudes i beneficis per les famílies amb fills/es discapacitats/es. 

  Us adjuntem un arxiu recull de totes aquestes ajudes. 

   

  ajudesTS.pdf

   

   

 •  

  El CEE Alba presenta a Madrid un estudi dels hàbits del son dels alumnes de l'escola.

   

  El dissabte dia 20 de gener l'escola Alba va participar presentant i defensant el pòster "Hàbits del son dels alumnes del CEE Alba" a la "II Jornada de actualización y avances de la enfermería escolar", celebrada al col·legi oficial d'infermeria de Madrid.

  Aquest neix el passat mes d'abril, moment que es va abordar la temàtica de la son, eix vertebrador de la I Setmana de la salut, per abordar les inquietuds detectades a les entrevistes amb les famílies: El meu fill/a dorm poques hores, es desperta a les tres o quatre de la matinada i no torna a agafar el son, es desperta moltes vegades durant la nit, etc.

  Amb la voluntat de donar resposta a aquestes, vam iniciar una recerca bibliogràfica actualitzada i d'instruments validats de recollida de dades. Amb aquesta informació vam adaptar un qüestionari sobre els hàbits del son que van respondre les famílies de l'escola.

  Paral·lelament vam contactar amb el Dc. Óscar Sans, Neurofisiòleg, cap de la Unitat de Trastorns del son de l'Hospital Sant Joan de Déu que ens va oferir suport i mentoratge.

  Aquest va intervenir directament realitzant una xerrada a l'escola (Setmana de la Salut 2023) donant pautes, recursos i respostes concretes a les famílies assistents, tenint en compte la diagnosi de les dades recollides.

  El conjunt d'accions descrites ens van portar a estructurar un estudi descriptiu, manifest en el pòster presentat, que segueix en marxa amb accions de recerca, coordinacions amb serveis externs i accions properes que puguin inspirar accions que repercuteixin en la qualitat de vida de les famílies del CEE Alba i en el benestar dels alumnes.

   

 • 17/01/2024

  Un sentit comiat

   

  Camines a la capçada de la llum inesperada

  l’alçada d’un merlot blanc acostant-se al sol

  Retornaràs en tantes vides i en diverses formes com un ram de

  Margarides tapant les petites branques amb les fulles del camí

  Eternament i per sempre, el teu somriure i el cor has deixat.

   (Natàlia Oviedo. 14-01-2024)