Vés al contingut

Àlex Sansó

Àlex Sansó és director i fundador de Kammart Ensemble, formació integrada per solistes i assistents d'algunes de les millors orquestres de l'estat espanyol com l'Orquesta Nacional de España (ONE), Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Orquestra de la Comunitat Valenciana del Palau de les Arts Reina Sofia, Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma, entre d'altres.

foto blanc i negre
Aquest jove director es va graduar amb Matrícula d’Honor en direcció d’orquestra a l’Escola Superior de Música de Karlsruhe (Alemanya) sota la tutela de Peter Eötvös. Durant quatre anys va assistir al Mestre Eötvös als projectes que aquest realitza per tota Europa amb orquestres com la Berliner Philhamoniker, Münchener Philharmoniker, Royal Concertgebouw Orchestra, BBC Symphony Orchestra, Göteborgs Symphoniker, WDR Symphonie-Orchester Köln, SWR Symphonie-Orchester Stuttgart, Orchestre Philharmonique Radio France o Ensemble InterContemporain. Aquesta etapa resulta especialment influent i significativa per a la seva formació com a director.

Entre d’altres, Àlex Sansó ha dirigit orquestres com la Hungarian Symphony Orchestra Miskolc, Junge Deutsche Philharmonie, Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), Junge Deutsche Simfonie Karlsruhe, Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT) i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i ha actuat en auditoris com el Festspielhaus Baden Baden, Konzerthaus Karlsruhe, Auditori de Barcelona i Palau de la Música Catalana.

Des de la temporada 2007/08 és director titular de l’Orquestra de Cambra Gèrminans.

Com a pianista, també ha actuat a diferents indrets com a solista i en formacions de cambra. Un cop finalitzats els seus estudis superiors de piano, va completar la seva formació instrumental durant dos anys amb els pianistes Edith Fischer i Jorge Pepi.

Està en possessió dels Títols Superiors de Direcció Orquestral, Piano, Música de Cambra i Teoria de la Música, Solfeig i Acomapanyament.

Ha estat becat per fundacions com "la Caixa", DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst), Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya, Staatliche Hochschule für Musik Karlsruhe i Diputació de Tarragona.

Desenvolupa la seva tasca pedagògica al Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Reus, on ocupa la plaça de director d’orquestra, professor de piano i d'història de la música.