Nascut a La Ràpita (Tarragona), és un músic inquiet i implicat en els seus projectes artístics.Professor titular del Conservatori Professional de Música de Reus des de 2003, compagina la docència amb una intensa activitat com a intèrpret.

Ha fet concerts per tota Catalunya, l’Estat espanyol, França, Andorra, Suïssa, Itàlia i Portugal amb grups de música de cambra i conjunts instrumentals diversos com SAX 3+1 (membre fundador, des de 1994), Sigma Trio, Orchestre Jeunesse Musique Région Centre, Orquestra Camera Musicae, BCN Sax-Ensemble, etc.Ha actuat, entre d’altres, al Festival Grec, Europa en Concert i Nous Repertoris de Barcelona; Festival Sincrònic de Lleida, XI Congrés Mundial del Saxòfon de València, Festival Internacional de Música i Dansa de Granada; Un été à Bourges, Mosaïque de Rouffiac d’Aude, Rencontres du Saxophone Baryton d’Ambazac (França); Narciso Yepes d’Ordino (Andorra); Europäisches Konzert Uster (Suïssa); Aveiro Sax Fest ’10 (Portugal)…Ha estrenat obres de Ramon Humet, Jesús Rodríguez-Picó, Antonio Velasco, Joan Arnau Pàmies, Sergio Fidemraizer, Nino Díaz, Pedro Pardo, Antoni Sebastià i Alvaro Guijarro.

Com a solista ha tocat el Concertino da Camera de Jacques Ibert amb l’Orquestra Camera Musicae, dirigida per Tomàs Grau, el Concerto en Mib op 109 d’Alexander Glazunov amb l’Orquestra Gèrminans, dirigida per Àlex Sansó. Del repertori solista amb banda de música, el Concierto del Simún de Ferrer Ferran i el Concerto de Ronald Binge amb la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca i, amb el quartet SAX 3+1, Saxtory de Jerôme Naulais amb la Unió Filharmònica d’Amposta, la Banda Simfònica dels Conservatoris de la Diputació de Tarragona i la Unió Musical de Benidorm.

Joan Martí-Frasquier va acabar els seus estudis superiors a Barcelona i es va traslladar a França per ampliar la seva formació musical. Durant els 3 anys que hi va residir, va estudiar amb Christophe Bois a l’ENM de Bourges (Mention Très Bien à l’Unanimité del Conservatori i Primer Premi a la Unanimitat de la Regió Centre de França) i amb Philippe Braquart al CNR de Montpellier (Mention Très Bien à l’Unanimité avec les Félicitations du Jury en Música de Cambra) i va guanyar un 2on Premi en la categoria “Excellence” de Saxòfon al Concours Musical en Touraine (Tours). Actualment està cursant el Cycle Spécialisé amb Damien Royannais al CRR de Limoges.