JORNADES MUSICALS
JORNADES MUSICALS 2022
Finalment aquest curs tornem a engegar les jornades musicals del Conservatori de Reus després d’una pausa dels darrers anys degut a la situació pandèmica. Masterclasses, concerts, xerrades, consulta en aquest calendari les diferents activitats que us hem preparat i participa-hi!
Divendres 10 de juny
Taller de música antiga a càrrec de Fernando Marín
Divendres 10 a les 16h. Saló Noble. Adreçat a: Alumnat de corda de Grau Professional
Amb aquest taller continuem la tasca dels darrers anys d’organitzar una actvitat que acosti la música antiga a l’ alumnat de corda del Centre. En aquesta ocasió comptarem amb la figura de Fernando marín.
Fernando Marín
Natural d'Alacant, el prestigiós gambista, cellista i musicòleg Fernando Marín, està especialitzat en instruments d'arc antics del Renaixement i del Barroc, interpretació històrica i música de cambra. Es va doctorar en musicologia amb la seva tesi sobre la viola d'arc hispana (el seu so i les cordes de budell). Mitjançant la seva investigació sobre els orígens, manera d'interpretar i repertori d'aquests instruments va desenvolupar una tècnica d'arc específica i d'acompanyar la veu, contribuint a la fabricació de cordes de budell històriques. Va estudiar a Praga (CZ), Colònia (DE) i Brussel·les (BE), sent Wieland Kuijken un dels seus més destacats mestres.
Juntament amb la soprano Nadine Balbeisi va fundar el duet Cantar alla viola, dedicat durant més de 15 anys a la música medieval i renaixentista. El seu art d'acompanyar el cant es pot apreciar en els seus enregistraments: The Complete Polyphonic Works de Joan Blas de Castro (1561-1631); Robert Jones: The Second Book of Songs and Ayres (1601) , Each Lovely Grace: The second booke of Ayres by William Corkine (1612) i Segreti Accenti amb obres de Luca Marenzio, Costanzo Festa i Luzasco Luzzaschi. F. Marín ha gravat a més 3 CDs en solitari: “eVIOLution“ sobre l'evolució de la Viola da Gamba, “sCORDAtura”, sobre les cordes de budell en diferents afinacions, The Art of the Vihuela d'arc (2017) i Magia consoni et dissoni. Va publicar diversos articles per a les revistes de musicologia Nassarre i Quodlibet.
Juntament amb Nadine Balbeisi i el compositor, director de cor, pianista de Jazz i clavicordista Jean Kleeb, va fundar el Trio Viola da Samba gravant el seu primer CD De rio a Rio.
Fernando Marín manté una tasca de recerca i ensenyament de la interpretació històrica i els instruments d'arc antics a Europa i USA. Ha fet cursos i màster classes sobre interpretació històrica, improvisació i interpretació històrica amb viola d'arc (violes renaixentistes) a Alacant (2007), Saragossa (2011 i 2014), Estats Units (2013), Albarracín (2013), Valladolid (2015) , i Marburg (2017). El 2017 va guanyar una Beca Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals de la Fundació BBVA amb el projecte: Recuperació de les violes d'arc renaixentistes i la seva interpretació musical. Des del 2003 és professor de Viola da Gamba al Conservatori Professional de Música de Saragossa.
Dilluns 13 de juny
Masterclass de piano amb Raimon Garriga
Dilluns 13 de juny de 16h a 20h. Auditori Higini Anglès.Adreçat a: alumnat de piano de Grau Professional
Nascut el 1975, Raimon Garriga va decidir dedicar-se professionalment al piano després de
guanyar un premi al concurs de joves intèrprets de Catalunya de 1994. Des de llavors, sota
el mestratge d'Alicia de Larrocha i Stanislav Pochekin, va desenvolupar una intensa carrera
guanyant nombrosos concursos nacionals i internacionals, i fent recitals arreu. La seva
activitat concertística el va dur a especialitzar-se en la música espanyola per a piano, el lied
alemany i francès amb cantants, i el repertori per a piano i violoncel. Va ser, a més, membre
fundador del trio Marshall i va enregistrar discos amb Columna Música dedicats a la música
de Xavier Montsalvatge i Ricardo Llorca.
El 2004 va suposar un canvi radical a la seva vida en ser-li diagnosticada una distonia
focal que el va obligar a aturar l’activitat concertística. Des d'aquest moment Garriga va
orientar la seva activitat musical a la pedagogia i des de llavors imparteix classes de piano,
música de cambra i pedagogia al Conservatori Superior del Liceu i a l'Acadèmia Marshall de
Barcelona.
En la recerca d’una millora per la seva condició, ha aprofundit en l’estudi dels aspectes
neuro-musculars associats a la interpretació pianística, circumstància que li ha servit per
donar nous enfocaments als seus alumnes i per reprendre l’activitat a l’escenari.
Clarinetrucos amb Bartolomé García-Plata
Dilluns 13 de juny de 16h a 20h. Aula 18. Adreçat a: Alumnat de l’aula de clarinet
Estudia al Conservatori Superior de Música del Liceu i al CMMB. Rep classes de J.Devesa, L. Passin, J. Fuster. Al 2006 guanya el premi Pódiums a la millor interpretació d‘una obra catalana. Ha tocat en diverses formacions musicals com l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Orquestra de Cambra del Teatre del Liceu, Orquestra de Cambra Catalana, Ensemble Obert,... Ha format part del grup humorístic-musical La Trova amb el que ha actuat a teatres de tota Espanya durant quatre temporades. Forma part de l’Ensemble de l’Associació Catalana de Compositors (ACC). Ha enregistrat diferents cd's com a solista i com a col.laborador. Amplia el seu ventall musical tocant en formacions de música tradicional cubana. D'aquí surgeix el grup Obdaratrio amb el que segueix treballant, investigant les possibilitats d'aquesta formació i participant en festivals de música de cambra a Colòmbia, França, Espanya, Itàlia...Membre del grup Diapasón des del 2005 amb el que ha participat en festivals de música contemporània a BuenosAires, Rosario, Seul, Bratislava. Ha estat director de la Banda de Mollet durant tres temporades. Forma part del tribunal de músics del carrer i del metro de Barcelona des del 2007. Membre fundador i director musical de la Banda del Raval de Barcelona, la Raval’s Band, una banda formada per gent que viu al barri del Raval, amb una funció social i amb la que porta ja 15 anys. Tot això ho combina amb l’ensenyament a l’Escola de Músics i JPC de Barcelona.
Masterclass de trombó amb Paco Palasí
Dilluns 13 de juny de 16:30 a 20:390. Aula 10. Adreçat a: Alumnat de l’aula de trombó
Comença la seva formació a l’Schola Cantorum de la seva ciutat amb Miguel Arnau i Miguel de la Fuente, després estudia als conservatoris de La Vall d'Uixó i València amb Salvador Tarrasó i Joaquim Vidal.
Realitza cursos de perfeccionament amb professors com: Juan B. Abad, Pedro Botias, Rogelio Igualada, Indalecio Bonet, Antoni Pallarés, Gilles Milliére, M. Becquet, B. Slokar, Baltasar Perelló, Ricardo Casero, entre d'altres...
En l’àmbit de Musica Moderna a estat alumne del Taller de Musics i rep classes de Trombó i Improvisació amb Carlos Martin i col·labora amb la OJO (Big Band del Taller). També realitza cursos de perfeccionament amb professors com: Jon Mosca, Var Ban Lier, Giovanni Hidalgo, Perico Sambeat, Horacio el Negro, Jorge Pardo, entre d’altres..…
Actualment és trombó de l’ Orquestra Simfònica del Vallès, i professor de ltrombó de l’ Escola i Conservatori de Música de Vic i de l’ Escola i Conservatori de Música de Vilanova i la Geltrú.
És membre fundador de l’ Acadèmia de Metalls OSVALLES en l’ especialiat de trombó, i membre fundador del Quartet de trombons Projecte 4
Masterclass de trompeta amb Juan Carlos Julio.
Dilluns 13 de juny de 16:30 a 20:30h. Aula 9. Adreçat a: Alumnat d’ Escola de l’aula de trompeta
Joan Carles Julio López neix a Albalat de la Ribera (València).
De ben petit estudia música a l’escola de la banda de música del mateix poble. Mes tard es trasllada al Conservatori Superior de València on cursa tots els estudis de música amb l’especialitat de trompeta menys l’últim any de carrera que es traslladà al Conservatori Superior de Barcelona.
Ha estat alumne predilecte del professor de trompeta i solista de la Banda Municipal de València en Vicent Granell Alonso. Ha estudiat amb prestigiosos trompetistes com Pierre Thibaud, Hakan Handerberguer, Luis González, Maurice André, Reynold Friedrich Jaume Espigolé i Bo Nilsson, en aquest últim, un cop acabada la carrera es trasllada a Suècia per perfeccionar els seus estudis.
Al llarg de la seva trajectòria musical a format part de la Banda Municipal de Valencia, l’orquestra del Conservatori de Barcelona i l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Ha col·laborat en l’orquestra del Gran Teatre del Liceu en la producció de diferents òperes.
Com a solista a interpretat diferents concerts de música barroca conjuntament amb el trompetista Gonzalo Álvarez i diversos concerts per a trompeta i banda amb la banda de l’Ateneu Musical i Cultural d’Albalat de la Ribera. És en la banda del seu poble on actua també com a solista en els diferents Certàmens Internacionals de Música per a banda de la ciutat de València.
Com a director de banda ha dirigit diverses bandes juvenils i militars, Agrupació Músical de Camarles i Banda de Música l’Emburgada d’El Perelló.
Actualment és professor de Secundària a la Generalitat de Catalunya, professor de trompeta de l’Escola Municipal de Música de Salou i membre de l’agrupació musical Cobla Reus Jove
Masterclass de trompa amb Jordi Guasp
Dilluns 13 de juny de 16:30 a 20:30h. Aula 8. Adreçat a: Aumnat de l’aula de trompa
Nascut el 1989, comença els estudis de trompa al conservatori de la seva ciutat, Sabadell, amb el professor Raul Garrido, obtenint les màximes qualificacions durant tot el grau professional. Continua els seus estudis de grau superior a Barcelona, a l’ESMUC (2007-2011), on rep classes de David Thompson, David Fernández i Jose Vicente Castelló. A més, paral·lelament cursa el doble grau en matemàtiques i física a la Universitat Autònoma de Barcelona. Més tard fa classes de postgrau amb el professor Will Sanders al Conservatorium Maastricht. Durant la seva etapa formativa participa en els grans projectes orquestrals per a joves, com ara, la JONC, la JONDE i també la NJO (Jove Orquestra dels Països Baixos).
Al finalitzar el període màxim a la JONDE passa a formar part de l’academia de l’Orquestra Nacional d’Espanya, on participa regularment en diferents programes durant dues temporades (2014-2016) i rep classes dels solistes de trompa de l’orquestra. Des del 2009 forma part de la plantilla estable de l’actual Franz Schubert Filharmonia (antiga Orquestra Camera Musicae) tot i que participa com a freelance en tot tipus de projectes. Ha col·laborat amb orquestres com l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Navarra, l’Orquestra Nacional d’Espanya, la Banda Municipal de Barcelona o l’Orquestra Simfònica del Vallès però també ha col·laborat en projectes de música moderna. Ha gravat amb artistes com Manel o Els Pets i participa regularment gravant les seccions de trompes del disc de la Marató de TV3. Des del 2014 combina l’interpretació amb la docència i actualment és el professor de trompa dels conservatoris de Granollers i de Vilanova i la Geltrú.
Dimarts 14 de juny
Taller de fagot i interpretació amb criteris històrics amb Joaquim Guerra
Dimarts 14 a les 16h. Aula 10. Adreçat a: Alumnat de l’aula de fagot
Neix a Girona on inicia la seva formació musical. Titulat Superior i de Màster en l'especialitat de fagots històrics i musicologia per l'Escola Superior de Música de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment com a intèrpret de xirimíes i fagots històrics s'ha especialitzat en els repertoris entre els segles XV i XIX , formant part de grups com La Caravaggia amb qui va rebre el primer premi en el Concours International de Cuivres Anciens de Toulouse 2006 i el premi del públic en el IYAP-Early Music Competition 2007, Ministriles de Marsias amb qui ha rebut premis tant del públic (Revista CD Compact) com de la crítica (FestClasica a la millor interpretació renaixentista 2011). També col·labora regularment amb altres formacions i conjunts referents de la música antiga com Hespèrion XXI, Le Concert des Nations, Capella Cracoviensis, Orquestra Barroca Catalana, Orquesta Barroca de Sevilla, El Concierto Español, Los Mvsicos de sv Alteza, Forma Antiqva, Al Ayre Español, Musica Poetica, Les Sacqueboutiers de Toulouse, Oltremontano, La Tempestad, La Colombina entre d'altres. Entre els anys 2008 i 2011 ha estat professor de fagots històrics, xirimíes i música de cambra a l’ESMUC, i entre els anys 2008 i 2012 ha estat professor de xirimíes de “L’aula de música antiga” del conservatori de Girona.
Masterclass de trompeta amb Patricio Soler.
Dimarts 14 de juny de 16:30 a 20:30h. Aula 18. Adreçat a: Alumnat d’e Grau Professional de l’aula de trompeta
Nascut a Alzira (València), va iniciar els estudis musicals sota la tutela de la seva mare, passant més endavant a realitzar els estudis de grau elemental i mitjà en la Societat Musical d’Alzira amb el professor Ricardo Soldado. Posteriorment, va acabar els estudis de grau superior amb les màximes qualificacions al Conservatori “Joaquín Rodrigo” de València amb el professor José María Ortí.
L’any 2002 va guanyar el “Concurs de Joves Intèrprets de la Societat Musical d’Alzira”, en el 2004 i 2007 va participar en el “Concurs Nacional de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva” on va ser finalista en ambdues ocasions. En 2015 va participar en la “Theo Charlier Competition” a Bèlgica. L’any 2013 va realitzar una gira pels Estats Units, on va rebre classes dels més prestigiosos trompetistes del país com: Vince Di Martino, Mark Ridenour, Tom Rolfs, Ben Wright, MikeMartin, Alan Siebert o Mike Tunnell.
Col.labora a l’OSCYL, OV, OSN, ORTVE, OBC, OSV, Orquestra del Gran Teatre del Liceu i Orquestra del Palau de les Arts. Des de l’any 2009 és trompeta solista de la Banda Municipal de Barcelona i professor de trompeta al Centre de Formació i Creació Artística Artcàdia a Castellar del Vallès.
Masterclass de trombó amb Paco Palasí
Dimarts 14 de juny de 16:30 a 20:390. Aula 9. Adreçat a: Alumnat de l’aula de trombó
Comença la seva formació a l’Schola Cantorum de la seva ciutat amb Miguel Arnau i Miguel de la Fuente, després estudia als conservatoris de La Vall d'Uixó i València amb Salvador Tarrasó i Joaquim Vidal.
Realitza cursos de perfeccionament amb professors com: Juan B. Abad, Pedro Botias, Rogelio Igualada, Indalecio Bonet, Antoni Pallarés, Gilles Milliére, M. Becquet, B. Slokar, Baltasar Perelló, Ricardo Casero, entre d'altres...
En l’àmbit de Musica Moderna a estat alumne del Taller de Musics i rep classes de Trombó i Improvisació amb Carlos Martin i col·labora amb la OJO (Big Band del Taller). També realitza cursos de perfeccionament amb professors com: Jon Mosca, Var Ban Lier, Giovanni Hidalgo, Perico Sambeat, Horacio el Negro, Jorge Pardo, entre d’altres..…
Actualment és trombó de l’ Orquestra Simfònica del Vallès, i professor de ltrombó de l’ Escola i Conservatori de Música de Vic i de l’ Escola i Conservatori de Música de Vilanova i la Geltrú.
És membre fundador de l’ Acadèmia de Metalls OSVALLES en l’ especialiat de trombó, i membre fundador del Quartet de trombons Projecte 4
Masterclass de violí amb Clara Agustí
Dimarts 14 de juny de 16:30 a 20:30h. Aula 17. Adreçat a: Alumnat d’escola de l’aula de violí i viola
Clara Agustí, violinista i pedagoga.
Realitza els estudis d'interpretació amb Alex Garcia, Agustín León Ara, Vicent Balaguer, Yossi Zivoni, Joshua Epstein i Anna Bohigas. Membre de l'Orquestra de Cambra Catalana i col·laboradora d'orquestres de la Lorena francesa i de Catalunya (Orquestra Simfònica del Vallès, Barcelona Filharmonia, UNESCO...). Professora de Violí Suzuki de nivell 4, formada per Ana Maria Sebastián, Christophe Bossuat, Anna Podhajska, Koen Rens i Akiko Ooi. Amplia els estudis de pedagogia del violí a la Jacobs School of Music de la Universitat d'Indiana (USA) amb Mimi Zweig, Brenda Brenner, Rebecca Henry i Sherry Sinift.
Ha cursat la formació de Suzuki Early Childhood Education (música per a nadons) amb Dorothy Jones i la formació Rolland amb Lynne Denig, Nancy Kredel i Claudio Forcada. Clara és directora del SUMI | Suzuki Music Institute de Barcelona, la primera escola de Catalunya que combina les metodologies Suzuki i Willems per a desenvolupar una formació musical integral.
Dimecres 15 de juny
Taller de contrafagot amb Laura Guasteví
Dimecres 15 a les 16h. Aula 10. Adreçat a: Alumnat de l’aula de fagot
Nascuda a Maó (Menorca), obté el títol superior de fagot a l’ESMUC l’any 2008. Ha rebut classes d’Eduard Bazaco, Josep Borràs, Maria Crisol, Giorgio Mandolesi, David Tomàs i Salvador Sanchís. Col·labora molt activament en formacions catalanes com la Banda Municipal de Barcelona, OCIM de Menorca, OSV, OJCTLL, Novaria, Orquestra Simfònica de Sant Cugat, entre d’altres.
És professora de fagot a l’Escola i Conservatori de Música de Vila-Seca des del 2008 i a l’EMMCA on actualment és professora de fagot i conjunts i coordinadora de l’àmbit de vent i percussió clàssica.
Com a contrafagot, s’ha iniciat de manera autodidacta en aquesta disciplina i ha col·laborat amb la BMB, OBC, ONCA, OSV, OCIM i OJCTLL i amb diferents grups de cambra.
És llicenciada en Història de l’Art per la UB (2001) i té el 6è de GP de flauta de pla 66.
Dijous 16 de juny
Masterclass de tuba amb Javi Molina
Dijous 16 de juny de 16:30 a 20:30. Aula 10. Adreçat a: Alumnat de l’aula de tuba
Llicenciat músical en l’especialitat de Tuba pel Conservatori Superior de Música d’Alacant “Óscar Esplà” l’any 2007. Obté el Premi Extraordinari en la seua especialitat en 2007. Ha assistit a diversos cursos de perfeccionament amb profesors com Mel Culbertson, Hendrik-Jan Renes, Vicent López o David Llàcer. Ha estat membre de formacions com l’Orquestra de Vents Filharmonia, la Banda de la Federació Valenciana de Societats Musicals, col·laborador de la Banda Municipal d’Alacant, Banda Municipal de Vitoria, orquestra del Teatre Ruperto Chapí, Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Actualment és tuba titular de la Banda Municipal de Barcelona. Pel que fa a l’àmbit docent, ha impartit com a professor de tuba al Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló, i tant com a professor de tuba com de llenguatge musical, als centres musicals d’Ad Libitum Escola de Música, Escola de Música de l’Associació Unió Musical de Bocairent, Escola de Música Amancio Amorós Sirvent d’Agullent, Sociedad Unión Musical de Cañada i Joventuts Musicals del Comtat, a més d’altres escoles de música de la província de València i Alacant. Actualment és professor de tuba a l’Escola Municipal de Música de Nou Barris (Barcelona), també de l’Escola Municipal de l’Eixample “Joan Manuel Serrat” (Barcelona) i del Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona.
Taller de danses barroques amb Ludovica Mosca
Dijous 16 de juny de 16:30 a 20:30. Saló Noble. Adreçat a: Alumnat d’ Escola de l’aula de piano
Artista polifacètica, va estudiar música, dansa i pintura. Considerada per crítica i públic com un ferm valor dins del panorama musical, Ludovica Mosca desenvolupa la seva tasca concertista i pedagògica a Espanya, Europa, EUA, Llatinoamèrica i Àsia. Nascuda a París de pares italians, va estudiar piano al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona amb G.Garganta . Proseguí amb P. Vallribera i E. Casals, i a Anvers amb F. Gevers al Reial Conservatori Superior de Música, obtenint el Premier Prix, i a París amb A. Motard. Ha assistit a cursos especialitzats amb J. Demus, J. Van Immerseel, R. Tureck, J. Savall, G. Hadjinikos, S. Chelibidache i H. Zender. També ha estudiat guitarra amb G.Tarragó i direcció d'orquestra amb A.Ros-Marbá. El seu ampli repertori va dels antics clavecinistes fins als autors contemporanis, havent estrenat nombroses obres entre les quals es pot destacar la Sonata d'Elliot Carter i "For Christian Wolff" de Morton Feldman a Espanya. Regularment imparteix cursos sobre Bach, Haydn, Música Contemporània, Improvisació, Pedagogia, Relaxació corporal i Memòria musical, Iniciació a la Dansa Barroca per a músics i Castanyoles. Ha realitzat enregistraments per a RNE, Televisió Belga, TV3 de Catalunya i té una extensa discografia de piano i castanyoles. Ha estat guardonada amb el Premi Internacional Alex de Vries de Bèlgica per la seva interpretació de la "Rhapsody in Blue" de Gershwin amb l'Orquestra Filarmònica d'Anvers, el Premi Internacional María Canals (Duet Llinares-Mosca) i el Primer Premi Yamaha (Klavier Quartet de Barcelona). Des de 1991 forma el "Duo Contrast" amb el pianista de jazz Manel Camp, amb qui ha gravat quatre CDs per a Edicions Albert Moraleda i Discmedi i des de 2003 fins a l'actualitat, l'ha seguit amb Francesc Capella. Amb el violoncelista Iñaki Etxepare, ha gravat els CDs "Violoncello Castañolero" i la primera "Integral" mundial per a violoncel i piano de Gaspar Cassadó ambdós per a Ayva Musica.En la seva trajectória musical ha col-laborat amb molts solistes internacionals i recentment s´ha integrat com a ballarina de Dansa Barroca a la Fundació Orpheon que dirigeix el viola de gamba José Vazquez
Scape Room organitzada pel Departament de guitarra
Dijous 16 de juny de 19h a 20h. Auditori. Adreçat a: Alumnat d’ de l’ aula de guitarra d’ Escola
Aconseguiran l'alumnat de guitarra i les seves famílies poder sortir de l'Escape Room? Només amb habilitat i destresa amb l'instrument i molta cultura musical podran aconseguir-ho!
No us perdeu aquesta activitat de l'aula de guitarra on es posaran a prova els coneixements de l'alumnat i les seves famílies!
Divendres 17 de juny
Masterclass de flauta travessera amb Cristian Farroni
Divendres 17 de juny de 16:00 a 21:00. Aula 9. Adreçat a: Alumnat de l’aula de flauta travessera
Christian Farroni inicià els estudis de flauta als vuit anys a Ravenna amb el professor Marco Paganelli. El 1977 ingressà al Conservatoire de Musique de Genève a la classe de Maxence Larrieu, on obtingué el Primer Prix de Virtuosité, i posteriorment amplià la seva formació al CNSM de París amb Pierre-Yves Artaud, Florencia Souchard i Michel Morages (cambra), sent també premiat, i a la Hochschule für Musik Karlsruhe amb Renate Greiss-Armin.
Ha obtingut diferents guardons a la VI edició del Concurs Internacional de Kobe (Japó), al Concurs Internacional A. Ponchielli de Cremona, Città di Stressa, al D. Cimarosa de Nàpols, al Maria Canals de Barcelona, al Concurs Internacional de Biwako (Japó), el Festival de Primavera de Praga, el F. Cilea de Palmi i el Siringa de Roma entre d’altres.
Com a músic d’orquestra, ha format part de la de la Camerata Strumentale Città di Prato, l’Orquestra de Joves d’Itàlia i ha col·laborat amb l’Orquestre Nationale de Paris, l’Orquestra Nacional del País de la Loire, la Simfònica de Bilbao, la Royal Scottish National Orchestra i la Filharmònica de Bergen sota la direcció, entre d’altres, de P. Boulez, C. Eschenbach, E. Krivine, M. Perahia o M. Rostropòvitx.
També ha estat solista amb la Deutsche Kammervirtuosen i la Philarmonia Mediterrània. Des del 2002 és assistent solista a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i el 2009 i 2010 va ser solista de l’Orquesta Sinfónica de la Comunidad de Madrid.
La seva activitat cambrística comprèn grups com I Virtuosi del Baltico, el Kammart Ensemble i el Krater Ensemble, entre d’altres, tot actuant als cicles de Joventuts Musicals de Catalunya, Joventudes Musicales de España, la SGAE, l’ACC, el cicle de Cambra de l’Auditori de Barcelona, el Festival Mas i Mas i, a Madrid, per al CDMC i la Fundació Canal.
Ha enregistrat trios de vent de compositors catalans editats per Columna Música. És Cap de Departament de Vent i Percussió al Centre Superior de Música Conservatori Liceu.