Vés al contingut

Entrada gratuïta

BADt

Biennal d'Art Diputació de Tarragona

 

 

 

EVOLUCIÓ DE LA BIENNAL D'ART

L’any 1944, la Diputació de Tarragona instaura uns premis per al foment de la creació artística: Premi Tapiró de pintura i Premi Julio Antonio d’escultura, que amb el pas del temps han esdevingut la Biennal d’Art Diputació de Tarragona. El premi, amb més de setanta anys de trajectòria, ha estat una convocatòria bianual d’àmbit estatal fonamentada, des del començament, sota la fórmula de concurs i escenificada en dues disciplines molt específiques com són la pintura i l’escultura.

 

LA BADt AVUI

La complexitat en la qual s’ha vist immers el projecte artístic contemporani i l’adaptació de tota la seva logística en la reformulació de l’obra requereix cada cop més compromís per part dels artistes i més implicació per part de les institucions en els processos de producció; En aquesta línia, la Diputació de Tarragona va presentar al 2020 un nou model de convocatòria Biennal d’Art de la Diputació de Tarragona (BADt) justificada amb un nou model de les bases. Sota un premi únic, s’admetrà obra de qualsevol estil que s’emmarqui dins del concepte actual de les arts visuals, independentment de la disciplina i sense la necessitat d’atendre cap classificació prèvia, amb l’objectiu d’afavorir l’interès dels artistes i aconseguir la complicitat d’aquelles mirades més crítiques i professionals de l’escena artística contemporània.

Amb la convocatòria de la BADt la Diputació de Tarragona aposta per la figura de l’artista, i amb la voluntat d’entusiasmar al màxim nombre de participants, des de qualsevol disciplina artística.

 

 

 

Biennal d'Art 2023

15/09/2023 - 10/12/2023
BADt 2023 | MAMT

Premis anteriors

Fitxers relacionats