Vés al contingut

Fàtima Hidalgo

Nascuda a l’Ametlla de Mar (Tarragona) el 29 de juliol de 1980. Inicia els estudis de música a la mateixa localitat, aconseguint el títol de grau superior al Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona)amb una qualificació d’Excel·lent i el Premi d’Honor de Saxòfon.

Estudia a París (Saint Germain en Laye i Saint Maur des Fossés) on participa en diversos concursos aconseguint, entre d'altres, el quart premi al concurs internacional Adolphe Sax, celebrat a París. Tercer premi amb el duo saxo-piano (Hidalgo-Ganzer) al XXII Concurs de Música de Cambra Ciutat de Manresa. Primer premi en el 6è concurs Internacional de Música de les Corts. Obté una Beca Ibercaja en el V Concurs pel Desenvolupament Musical, celebrat a Tarragona. Aconsegueix el tercer premi, amb el quartet de Saxos Limnos, al III concurs internacional Yamaha, de quartets de saxos, celebrat a Madrid.

Com a guardó del premi del Concurs Internacional de Música de les Corts enregistra el CD ”Anisotropies”, una selecció d’obres contemporànies per a saxofon que explota els límits de les possibilitats de l’instrument i mostra al mateix temps la seva diversitat i riquesa sonora.

També publica el conte pedagògic: "El Petit Adolf, l'inventor d'instruments" amb la editorial Cultivalibros. Actualment en la segona edició.
 
Ha estudiat amb diversos saxofonistes com: Albert Julià, Joaquim Subirats, Nicolas Prost, Christophe Bois, Jean-Yves Fourmeau, Anne Lecapelain, Eric Devallon, Juan M. Jiménez i David Alonso.