Vés al contingut

Maurici Dalmau, violí

Professor titular de violí del Conservatori de la Diputació de Tarragona a Reus des de l’;any 2002 fins a l’actualitat.

Després d’iniciar els seus estudis al Conservatori de Vila-seca amb el mestre Evelio Tieles, rep formació violínistica dels professors U.m Haiberg i C. Schickedanz a Berlín i es gradua com a Professor superior de violí sota la supervisió del violinista principal de la LSO, Evgueni Grach al Conservatori del Liceu de Barcelona i del Grau Professional de viola al Conservatori de Tarragona rebent consells d’Andrei Vitovic.

S’especialitza en la pedagogia del violí amb reconeguts mestres com Anna Baget, Raquel Castro, C.H. Joubert. A la Universitat d’Indiana (EUA) participa en el curs de formació dirigit per la professora Dr. Mimi Zweig. I s’apropa al mètode Colourstrings de la mà de Geza Szilvay. A més ha rebut consells d’interpretació de grans violinistes com Ruggiero Ricci, Isabel Vilà o Víctor Martín i de músics de cambra com el Silvestri String Quartet.

S’endinsa en el món simfònic participant en orquestres joves de renom, OCV de Vilaseca, Camerata XXI, JONDE, JONC, IYO, i professionalment com a membre de l’OSJC de Lleida.

Les seves inquietuds culturals el duen a graduar-se en la Llicenciatura d’Humanitats a la UOC i a promoure la cultura contemporània participant en l’organització del festival de música Contemporanica dut a terme al Centre d’art Cal Masó de Reus. Festival en el què s’ha motivat la interpretació de música contemporània per part dels alumnes més joves.

La seva activitat artística és multifacètica amb la participació en produccions teatrals i audiovisuals tan des de la composició com des de la interpretació, amb un peu també a la música popular en propostes properes al flamenc.