Vés al contingut

Nèlia Sanxís

Obté el Titol Superior de Flauta Travessera al Conservatori Superior de Musica "Joaquín Rodrigo" de Valencia. Obté per unanimitat el Premi d'Honor al Grau Mitjà i el Premi d'Honor Final de Carrera.Continua els estudis de Perfeccionament a la Guildhall School of Music and Drama de Londres amb la professora Philippa Davies.

Ha rebut classes magistrals d'Aurele Nicolet,Ricardo Ghiani,Jaime Martín,Vicens Prats,Juana Guillem,Vicent Balaguer,Peter Lloyd i d'altres.Ha estat membre de Collegium Instrumentale de València,Simfònica, de València, Simfònica de les Balears "Ciutat de Palma" ,Orquestra de Cambra "Ciutat de Madrid".

Actualment col•labora amb L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (O.B.C),Orquestra de Radio i Televisió Espanyola (R.T.V.E), és membre de l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra i és solista titular de l'Orquestra Cum Júbilo del Camp de Tarragona.

Com a solista ha interpretat el Concert per a flauta i arpa de Mozart,Il Gardellino de Vivaldi i ha format part de diversos enregistraments a traves de la Societat General d'Autors.

Nèlia

Ha format part de diverses formacions cambristiques com el duet Piazzola amb el guitarrista Peregri Portoles, quintet "Ciutat de Valencia", trio Jorneal guanyadors del tercer premi al Concurs de Música de Cambra de l'Arjau de Barcelona, Versatile Quartet amb trio de jazz,duet flauta i viola amb Daniel Sanxis i Grup Euterpe de Música Antiga amb traverso barroc.Ha estat convidada a realitzar els cursos d'estiu de flauta a Acadèmic (Tortosa) del 1998 al 2001, i ha estat coordinadora del Ier i IIn Curs de Flauta Travessera a Castellvell del Camp, els anys 2006 i 2008 respectivament.L'any 2.009 participà en la gira de concerts dedicada al compositor hongarès Miklós Rózsa, de qui interpretà la Sonata for Flute Solo.

Actualment és professora del Conservatori de Musica de la Diputació de Tarragona a Reus des de l'any 1997 i flauta solista de l'Orquestra Camerata XXI de Tarragona.