Estat:
Obert

> Presentació del repte i objectius

La Diputació de Tarragona impulsa el projecte Redel Rural Silver juntament amb 4 entitats d’arreu de l’Estat –Sodebur, Lanbide Ekimenak Zentroa, el Ayuntamiento y Mancomunidad de Medina del Campo i REDEL–, per abordar les necessitats relacionades amb l'envelliment en el medi rural i aprofitar les oportunitats que ofereix l’economia silver com a font de feina, benestar i desenvolupament local.

El repte d’aquesta edició de Redel Rural Silver és el Turisme Sènior com a oportunitat per al medi rural. I, a nivell territorial, s’ha adaptat a com donar resposta a la següent pregunta:

“Com podem aprofitar els recursos turístics existents per al col·lectiu sènior a partir del treball compartit i/o l’establiment de sinergies?”

La relació entre el turisme i l'economia platejada convida a reflexionar des de diverses perspectives, amb l'objectiu de convertir el turisme sènior en un pilar fonamental i aportar solucions per contribuir a la potencialitat del territori.

Els objectius que tenim amb la resposta a aquest repte són:

  • Detectar les necessitats del col·lectiu sènior en l’àmbit del turisme.
  • Vehicular les necessitats dels municipis rurals a través de la Silver Economy per contribuir al repoblament.

> A qui va dirigit?

Aquest repte va dirigit a empreses i totes les persones emprenedores que tinguin interès en resoldre aquest repte i proposar una solució al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i/o el Baix Penedès.

> Què rebré per participar-hi?

Es posarà a disposició de les persones participants el Laboratori d'Innovació Social RURAL SILVER LAB, on es duran a terme 5 SESSIONS formatives i tallers intergeneracionals. Al programa formatiu trobareu especificat el contingut. 

Després d’haver rebut una formació específica en economia silver, emprenedoria i turisme, podràs validar i testejar el producte mínim viable (PMV) de la teva proposta.

Totes les persones que tinguin una solució al repte i la converteixin en un model de negoci, seran convidades a assistir a una trobada de persones emprenedores a Burgos a l’últim trimestre de 2023 en la qual establiran sinergies i validaran la proposta per optar al concurs global el març de 2024 amb premis en metàl·lic.

Serà necessari trobar-se inscrit al repte i realitzar el programa Rural Silver Lab per poder optar al concurs global de 2024 (trobareu més informació a les bases del concurs). 

 

Descarrega’t el programa formatiu del laboratori d’innovació social “RURAL SILVER LAB” per coneixer el contingut, el calendari i els horaris!

> Com participar-hi?

Pots inscriure’t a aquest repte fent clic AQUÍ!

SESSIÓ PRÈVIA INFORMATIVA ONLINE: 19 DE SETEMBRE A LES 9:30H (inscriu-te i et convocarem a la sessió informativa)

> Bases del concurs d’idees

Pots consultar les bases de la convocatòria del concurs d’idees empresarials que s’impulsa dins del projecte REDEL Rural Silver.