El "otro" Bigas Luna. La seducción de lo tangible

0

Del 25 de gener al 15 d’abril de 2018

L’exposició «L’“altre” Bigas Luna. La seducció del que és tangible» ofereix per primera vegada una aproximació global a la totalitat de les pràctiques artístiques (performance, fotografia, instal·lacions, dibuix, pintura) que va conrear el famós cineasta al llarg de tota la seva trajectòria vital a través d’un recorregut multidisciplinari per un centenar d’obres.


Es tracta d’una activitat sòlida i intensa que reflecteix el seu imaginari més genuí. No era una simple afició; de fet, precedeix la tasca cinematogràfica per la qual és mundialment reconegut, ja que s’inicia als anys setanta, quan des del món del disseny d’avantguarda passa al d’actiu artista conceptual.

 

Va realitzar milers d’obres, la gran majoria totalment inèdites, ja que va mantenir aquesta faceta al marge de la seva imatge pública fins que ja als noranta va voler reivindicar-se en la total promiscuïtat dels seus llenguatges creatius (“més que director de cinema, em considero un artista”), en la insòlita fusió de les seves pintures amb vells guions i notes dels rodatges, i la seva simbiosi creativa amb la naturalesa dels últims anys de la qual van sorgir grans obres. Transcorreguts quatre anys de la seva mort, l’exposició i el llibre que l’acompanya revelen aquest “altre” Bigas que resulta imprescindible per comprendre el controvertit i apassionant personatge en tota la dimensió vital i creativa.

 

Raquel Medina

Comissària de l’exposició

 

Visita virtual