En-Trace d'Anna Malagrida

0

Exposició temporal


Anna Malagrida (Barcelona 1970)

La fotògrafa Anna Malagrida, establerta a París, presenta en aquesta edició de SCAN Tarragona treballs de dues sèries: Escaparates (2008-2009), que comprèn també el vídeo “El limpiador de cristales” (2010), i Los muros hablaron (2012-2013).

 

A Escaparates, els aparadors fotografiats des del carrer s’orienten vers l’interior d’espais comercials de París. Es tracta d’aparadors obstruïts, coberts de blanc d’Espanya, que impedeixen veure amb claredat l’interior de l’espai i fan que la mirada reboti en l’entorn. Aquestes imatges situades en un entorn urbà víctima de la crisi econòmica mostren la transformació i la transitorietat que provoca la desocupació o la reforma per a un nou ús.

 

A Los muros hablaron, l’artista recull les petjades del conflicte del 15-M que resten a les superfícies de murs i sòcols, resultat de l’escriptura i l’esborrament dels diversos missatges que els participants anònims van anar pintant en murs d’institucions financeres i polítiques o públiques de Barcelona i Madrid durant les manifestacions al carrer.

 

Les obres de cadascuna de les sèries, de gran format, ubicades en dos espais independents, formen part del treball de l’autora a la recerca d’espais urbans on la petjada dels problemes socials es fa evident, tant si és per l’abandonament com pels missatges de protesta que ocupen els murs.

 

El treball d’Anna Malagrida, reconegut internacionalment, arriba a Tarragona per participar en el festival internacional de fotografia SCAN Tarragona, que posa en valor el llenguatge fotogràfic i omple d’imatges la ciutat.