MARC QUINTANA. De mites i herois

0

La mostra s'inaugura virtualment el dijous 11 a les a les 12h de forma simultània a Facebook, Instagram TV, Youtube i la web del MAMT.

A més una càpsula audiovisual recull els parlaments inaugurals de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; de l'artista, Marc Quintana; el comissari de l'exposició, Manuel Allué; i el director del MAMT; Manel Margalef.

 

MARC QUINTANA. DE MITES I HEROIS

Marc Quintana és un d’aquells pintors que no fa servir la pintura com a excusa. Treballa embrutant els papers, estesos per terra, sense por de trepitjar-los. La figura arriba més tard que el fons perquè tan sols l’interessa per resoldre el quadre. Potser no necessita la figura perquè la taca és, precisament, la protagonista.

En aquestes noves sèries, treballa amb fons més nets que mai, més “netejats”, i estableix un diàleg clar entre l’escultura pintada dins del seu univers blanc i negre, lleugerament esquitxat de grocs o de verds molt suaus, a la recerca, potser, de la immobilitat com a excusa o com a explicació de la incomunicació en el segle XXI, hereva de tants segles de solitud o d’aïllament. Del pintor i de la cultura.

Resol amb fermesa, sense dubtes, el seu entorn, l’intenta explicar, dibuixant els seus herois, l’estatuària del voltant del museu, de la ciutat, del seu imaginari, per incloure’l en aquest paradís edificat a força de tancar-se a l’estudi per explicar-se el món. Per explicar-nos de què es tracta.

Fons i forma barrejats, sense límits, edificats amb paciència d’orfebre i rotunditat de grafiter. Què és més important: el que esborra i deixa intuir o el que dibuixa clarament? Un cant a la solitud de l’artista que ens mostra sense por per despullar-se dels seus mites i dels seus herois, de les seves febleses i de les seves conviccions.

Manuel Allué

 

CONSULTA EL CATÀLEG