Vés al contingut
Xerrada

Trobada amb Joan Magrané, compositor convidat

Joan Magrané
Xerrada
Trobada amb Joan Magrané, compositor convidat
Joan Magrané
  • 28 juny 2023
  • Hora: 19:30 h - 20:30 h
On: Auditori Diputació
  • Notes d'Estiu
Joan Magrané, Xerrada inaugural

Joan Magrané, compositor convidat, ens presentarà les obres que s’interpretaran en els concerts de Notes d’Estiu

Qui és en Joan Magrané

Joan Magrané (Reus, 1988) s'inicia en la composició de la mà de Ramon Humet. Posteriorment es perfecciona a l'ESMUC de Barcelona amb Agustí Charles, a Graz amb Beat Furrer i al Conservatoire de París amb Stefano Gervasoni. Ha estat lauréat de la Vila Medici de Roma, membre de la Casa de Velázquez de Madrid, compositor resident de La Pedrera (temporada 2018/2019) i compositor convidat del Palau de la Música Catalana (19/20), del Centro Nacional de Difusión Musical amb seu a Madrid (20/21) i de L'Auditori de Barcelona (21/22).

La seva música ha estat interpretada per orquestres, grups i solistes com ara l'Ensemble Intercontemporain (Pintscher, Mantovani), Quatuor Diotima, Graindelavoix (Schmelzer), London Sinfonietta (Colomer), Quartet Gerhard, Cosmos Quartet, Les éléments, Les inAttendus, Orquesta Nacional de España (Afkham), BBC Scottish Symphony Orchestra (Pintscher), Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (Matheuz, Ono, Volkov), Orquesta de la RTVE (Kalmar), Kebyart Ensemble, Azahar Ensemble, Sigma Project, Gérard Caussé, Carlos Mena, Iñaki Alberdi, Tanguy de Williencourt, Joel Bardolet i Pau Codina, entre d'altres, a la Philharmonie de París, Festival de Lucerna, BOZAR de Brussel·les, Théâtre du Châtelet, Heidelberger Frühling, Gran Teatre del Liceu, Festival de Peralada, L'Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional de Madrid, Festival de Torroella, Grand Théâtre de Provence, la Fondation Royaumont i el Musée d'Orsay, entre d'altres.

En el camp de l'òpera ha presentat, amb el dramaturg Marc Rosich, Diàlegs de Tirant e Carmesina (amb Isabella Gaudí, Anna Alàs i Josep Ramon Olivé, direcció musical de Francesc Prat i espai escènic de Jaume Plensa), una coproducció d'Òpera de Butxaca i Nova Creació, el Festival de Peralada i el Gran Teatre del Liceu. La seva obra escènica Intérieur (sobre la peça homònima de Maurice Maeterlinck i amb direcció escènica de Silvia Costa i musical de Matthias Pintscher) s'estrenà l'octubre del 2021 al Théâtre du Châtelet de París. D'entre els seus propers compromisos en destaquen les estrenes d'un Concert per a violí i de la seva 1a simfonia.

Ha estat guardonat amb diversos premis entre els quals destaca el XXXI Premi Reina Sofía de Composició Musical, Fundació de Música Ferrer-Salat. Les seves obres estan editades per les Éditions Durand i per Ficta.

Podeu descobrir-ne més a la seva pàgina web:

joanmagrane.com