Vés al contingut
Concert

O Vos Omnes, grup vocal

Concert
O Vos Omnes, grup vocal
  • 30 juny 2023
  • Hora: 20:30 h - 22:00 h
On: Església de Sant Agustí
  • Notes d'Estiu
O Vos Omnes

Programa del concert

J. MAGRANÉ O Vos Omnes, Miserere
G. DE MACHAUT Veni, creator spiritus
J. DESPREZ Tu solus qui facis mirabilia, Stabat Mater (prima pars)
A. BRUMEL Noe noe

O. DI LASSUS Christe Dei Soboles
T.L. DE VICTORIA O Vos Omnes
G. P. DA PALESTRINA Sicut Cervus
J. P. PUJOL Lamentationes: Secunda dia lamentatio prima
G. GABRIELLI Hodie completi sunt

Qui és Ensemble O Vos Omnes

Fundat l'any 2011 pel director i compositor Xavier Pastrana. Amb una llarga experiència en la música coral i de formació transversal en el camp de la música clàssica, Pastrana ha aconseguit, en poc temps, situar Ensemble O Vos Omnes en un dels grups vocals de música antiga de més projecció de Catalunya.De la passió per la música antiga en neix la voluntat de connectar el seu repertori amb el món actual, fent de cada concert una experiència única, propera i commovedora per a tothom.

Cadascun dels projectes de l'Ensemble pretenen posar en valor la capacitat de la música antiga de dialogar amb la societat contemporània. Treballant en la recuperació, contextualització i creació de nous repertoris i formats, "Ensemble O Vos Omnes" proposa concerts i enregistraments sorprenents i de gran rigor tècnic.

Les seves interpretacions han estat lloades per la premsa especialitzada, tant en les obres interpretacions de música contemporània, que han estat reconegudes per compositors de renom com Bernat Vivancos o Joan Magrané. La capacitat de combinar precisió tècnica amb un so distintiu i d’una gran musicalitat és el segell que ha portat l’Ensemble a ser considerat un grup únic en la seva especialitat.

Recentment, l’Ensemble O Vos Omnes ha estat nomenat com el primer cor resident a L’Auditori de Barcelona i també com a “artista resident” del Festival Castell de Peralada 2022.

Xavier Pastrana

Tot i haver completat la carrera de guitarra, va trobar aviat la seva passió en la direcció i la composició. Com a director té experiència en diversos camps (orquestral, coral, cobla, infantil...), on sempre ha estat reconegut per la seva sensibilitat musical i l’elegància del seu gest. Ha estat al capdavant de diverses formacions, però és amb l’Ensemble O Vos Omnes amb qui ha aconseguit el reconeixement com a director d’un dels millors cors del país, al qual ha portat a altes cotes de perfecció en molt poc temps.

En la seva etapa de formació va estudiar composició i orquestració amb Manel Oltra, eminent compositor català valorat especialment per la seva obra coral. Per tal de completar els seus estudis, va passar una curta temporada a la Universität für Musik unddarstellende Kunst de Viena, on estudià direcció orquestral amb U. Lajovich i S. Pironkoff. Tot i que sempre ha confessat una especial predilecció com a mestre pel director Salvador Mas.

El primer contacte amb la música antiga li ve del guiatge de Pierre Caó, director luxemburguès amb qui va estudiar a l’Escola Superior de Música de Catalunya. A  partir de l’estudi amb aquest director, Xavier Pastrana inicia una relació idíl·lica amb la música anterior al segle XIX que combina amb la seva faceta de compositor, la qual, per tant, el manté en contacte també amb la música del segle XXI.

xavier pastrana

 

 

Integrants

Clara Brunet, soprano
David Sagastume, alto
Matthew Thomson, tenor
Joan Mas, tenor
Víctor Vilca, baix
Pablo Acosta, baix
Xavier Pastrana, baríton i direcció