ini

Aules i espais per l’aprenentatge, audicions i concerts

Per al desenvolupament de les classes de les diferents matèries, tant teòriques com pràctiques, així com per a la realització d’audicions i concerts, l’Escola i Conservatori de Música compta amb els següents espais:

  • 24 aules d’instrument
  • 6 aules de llenguatge musical
  • 2 sales d’audicions
  • 1 sala per les assignatures d’educació corporal, cors i agrupacions instrumentals
  • 1 sala d’alumnes
  • Per audicions i concerts de petit format, es disposa de la Sala Noble i la Sala Xavier Gols;
  • Per concerts de gran format i assaigs de les bandes i l'orquestra simfònica, es disposa de l'Auditori de la Diputació (C. Pere Martell, 2)
     
 

Un edifici amb personalitat i història: la Casa Montoliu

 

L’edifici que acull l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació és una antiga casa senyorial situada a la Part Alta de la ciutat de Tarragona i coneguda com Casa Montoliu. L’edifici va ser adquirit per la Diputació a finals dels anys seixanta. 

La Casa Montoliu és un dels edificis més destacats de la Tarragona antiga, gaudeix d'una situació privilegiada, ja que des de la balconada de la façana posterior es domina una panoràmica que abraça la part moderna de la ciutat fins a la zona portuària; i des de la façana anterior es pot veure la catedral i el nucli antic amb tota la seva esplendor i noblesa arquitectòniques. L'edifici, que fou objecte de nombroses reformes tant a la façana com a l'interior, és una combinació d'estils arquitectònics, des del gòtic tardà al neoclàssic, amb alguns detalls renaixentistes. Una de les reformes més significatives és l'ampli pati de l'entrada, d'influència toscana, que dóna gran lluminositat i espaiositat a tota la planta baixa.

Per la grandiositat de les sales, la Casa Montoliu és idònia per rebre un alumnat i un públic nombrós. El saló principal que es troba a la segona planta, al qual s'accedeix per l'ampla escalinata, sortosament restaurat i amb pintures murals recuperades, constitueix avui la Sala Noble del Conservatori, on se celebren durant el curs les audicions musicals. L'estança anomenada amb més nostàlgia en les memòries del senyor Montoliu és el cuarto de la chimenea, on es feien tertúlies de caire intel·lectual i que en l'actualitat s'utilitza per les classes col·lectives d'instruments i de solfeig.