Vés al contingut
Projectes

Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona

Les estades i concerts de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona

Adquirir experiència formant part d'una gran agrupació orquestral. Treball, convivència i concerts

L'alumnat té l'oportunitat de participar en una gran formació orquestral i compartir treball i experiències durant els dies de convivència

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona és un projecte  pedagògic comú que va néixer l’any  2004 amb l’objectiu de comptar amb una gran agrupació de vent dels tres centres d’ensenyament musical de la Diputació, que des de feia algun temps anaven creixent en nombre d’alumnes i instruments de vent.

Una vuitantena d’alumnes de vent i percussió dels tres conservartoris integren cada any la Banda Simfònica, que es reuneix entre finals d’agost i inicis de setembre. L’estada compta amb la presència d’un director convidat i permet treballar intensament un repertori concret. La feina d’assajos i aprenentatge col·lectiu culmina amb la realització de tres concerts oberts al públic a diferents auditoris de les comarques de Tarragona.

El treball intens i conjunt permet preparar un repertori de gran nivell que s’interpretarà davant de públic

Objectius:

  • Treballar intensament durant una setmana per assolir un repertori adequat al nivell dels alumnes i al públic
  • Apropar i fomentar un esperit de convivència entre els alumnes dels nostres centres,
  • Aprofundir en la formació acadèmica  dins d’un ambient de treball, però a la vegada distès i estimulador.

Per tal que tot això sigui possible, existeix una comissió formada pels tres centres d’ensenyament musical de la Diputació de Tarragona. Integrada  per professors i membres dels equips directius dels tres centres, la comissió s’encarrega de gestionar i coordinar tots aquells elements que fan possible l’organització de l’estada, així com la programació i realització dels concerts.