Vés al contingut
Projectes

Mostra de joves guitarristes

Viure el món del concertisme en primera persona amb un complement formatiu de gran valor

Una aproximació al món del concertisme de gran valor perals joves músics i l’experiència d’enregistrar un CD

La mostra de joves guitarristes neix el juny de 2003 com a proposta d’impuls i complement formatiu per a estudiants destacats que resideixen a les comarques de Tarragona.Fins el 2007 es va fer anualment i des de les hores té caràcter biennal.

Per a poder participar-hi es fa una prova de selecció per edats, tant per a intèrprets solistes com agrupacions i en cap cas és una competició; hi té cabuda tot aquell que acrediti ser-ne mereixedor.

L’alumnat viu una experiència única que els endinsa en el món
 del concertisme amb una programació estable, que
 demanda el compromís dels participants

Als participants se’ls organitza un seguit de concerts procurant fer una tria dels millors espais i sales de concert. A canvi, se’ls exigeix el rigor i el compromís que es necessita per a fer una programació de concerts. Des dels seus inicis han estat molt nombroses les poblacions que han acollit els participants i s’ha abastat gairebé tot el territori de les comarques tarragonines, des de Sant Carles de la Ràpita fins als municipis de més al nord, com Sant Jaume dels Domenys. Al final del cicle tots els participants comparteixen el concert de cloenda amb un concertista professional a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

 

Objectius

  • Adquirir experiència concertística fora del centre educatiu amb l’ajut del professorat
  • Compartir experiència amb concertistes professionals
  • Establir lligams entre músics estudiants de diferents procedències, intercanviar coneixements i experiència en la pràctica i afavorir l’inercanvi d’informació sobre cursos, concursos, concerts i altres activitats al voltant de la guitarra.
  • Donar suport als joves estudiants en el seu camí cap a la professionalització

Des de 2010 la Mostra fa un pas més i s’estén a nivell de Catalunya mantenint els mateixos propòsits de suport a tots els estudiants en el seu camí cap a la professionalitat.