Antoni Arola. Reflexions

0

Antoni Arola compon llum

Escriu notes amb feixos i espurnejos, descriu ritmes i harmonies lumíniques i luminescents, ens fa ballar al so de la seva mirada.

El seu trajecte, de més de trenta anys, li perfila la figura actual com a dissenyador, un creador d'il·luminació heterodox, autor incansable i intransigent, que té un enfocament que evoluciona sense repòs, i, a cada pas, en cada nou camí, una visió avançada que enlluerna i sorprèn. Lluminàries, aplics, llums en suspensió, il·luminació de ciutats, d'esdeveniments i d'espais diversos, les seves peces i conceptes visuals, tan diferents entre si, conformen en realitat un sol nucli, el del seu calidoscopi íntim essencial. Geometries de color i llum que giraven al començament i que es projecten cap al futur amb determinació. La pulsió vital d'Antoni Arola es fusiona orgànicament amb la laboral, és enèrgica, hedonista, diletant i dispersa, tenaç i eficaç. El seu pensament divaga, mentre les idees es materialitzen i transcendeixen.

 

Antoni Arola descompon atmosferes

Els trajectes i transicions d'Antoni Arola són insospitats. Busca les arrels incansablement, evita miratges. Devora els espais recòndits de la seva memòria, de l'imaginari cultural, del bagatge vital i de les transformacions impenitents. Avui, les seves exploracions conflueixen a Tarragona, la seva ciutat d'origen, o l'origen del seu viatge. El Museu d'Art Modern exposa "Reflexions" i, al mateix temps, algunes maquetes com a primers esbossos de cada creació, que en aquest context adquireixen una dimensió artística espontània, natural. Les últimes introspeccions del seu pensament creatiu van derivar, fa tres anys, en un enfocament poètic de la seva posició experimental actual: "Reflexions". Els reflexos de l'obra narren el sentit, la sensualitat, l'evanescència i levitat de la llum. És una peça mutant que s'adapta a cada context amb flexibilitat i fluïdesa. Barcelona, Xangai o Mèxic han estat les seves destinacions globals fins ara. El pols indomable d'Antoni Arola descompon atmosferes. Compon una nova sensibilitat de l'esperit immaterial de la bellesa contemporània, una llum per al futur.

Marisa Santamaría Investigadora, docent i comissària de disseny contemporani