Vés al contingut

La Diputació té per objectiu facilitar l'accés dels alumnes de les nostres comarques a una formació artística de qualitat i d'alt nivell. Amb aquests estudis volem garantir una àmplia preparació i qualificació dels futurs professionals i contribuir a la promoció i difusió de l'art.

L'Escola ha estat des dels inicis un centre dinamitzador d'activitats culturals i un espai aglutinador d'idees i persones a la recerca de la innovació pedagògica i de l'establiment d'una plataforma per a la reflexió i el debat en matèria d'Arts Visuals i Disseny.

Aquest centre compta també amb el finançament de la Generalitat de Catalunya.

UNS APUNTS D’HISTÒRIA DEL CENTRE

  • 1978  Neix l’Escola Taller d’Art de la Diputació a Reus al Carrer del Vent,6  a l’octubre de 1978 en un enclavament que havia estat un antic convent de monges. L’impulsor princiapl del nou centre fou l’artista reusenc Ramon Ferran, amb la voluntat de contribuir a l'enriquiment cultural del seu entorn immediat.
  • 1981  L’escola acull el I Congrés d’escoles d’art comarcals a catalunya.
  • 1983  S’inauguren els estudis de disseny d’interiors que es sumen als que ja s’estaven impartint de pintura, escultura, dibuix, tècniques d’impressió, història de l’art, fotografia i ceràmica.
  • 1995-96 L’Escola es trasllada degut al precari estat de l’edifici del Carrer del Vent a la zona de Mas Abelló, ocupant durant dos cursos acadèmics l’antiga escola Enric de Querol.
  • 2001  L’oferta educativa s’amplia amb el Cicle Formatiu de Grau Superior d’ Arquitectura Efímera.
  • 2004  Inici de les Jornades d’Interiorisme YAZOO, amb la finalitat d’apropar als alumnes i a tots aquells interessats en el món del disseny, les experiències d’artistes, arquitectes i dissenyadors reconeguts internacionalment.
  • 2014  S’inaugura el nou edifici de l’Escola al Carrer del Vent.
  • 2015  S’incorpora a l’oferta formativa el Cicle Formatiu de Grau Superior de la família de Gràfica Audiovisual, Perfil Professional d’Infografia 3D
  • 2018  L’oferta formativa es completa amb la implantació del Cicle Formatiu de Grau Superior de Videojocs i Entorns Virtuals.

 

En el nostre futur més immediat:

  • 2019  40è Aniversari de l’EADReus

 

Metodologia

L'Escola funciona com un laboratori creatiu en constant evolució. La dinàmica de realització de projectes és la que defineix una metodologia basada en la ressolució de problemes, on la teoria resulta inherent a la pràctica.

L'objectiu fonamental és l'adquisició, per part de l'alumne/a, d'autonomia operativa i capacitat crítica.

 

Valors

Com a valor irrenunciable l'escola manté una activitat continuada per tal de significar-se en el seu entorn més proper, el de la ciutat de Reus, a la vegada que articula la seva presència en l'àmbit nacional per tal d'assegurar el màxim rigor, nivell i competitivitat de les ofertes formatives i del model d'escola.