Vés al contingut

Notícies

 • L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus col·labora en el programa AraArt impulsat pel Departament d'Educació en col·laboració amb l'Escola Doctor Alberich i Casas de Reus.

 • El divendres 5 de maig es va donar el tret de sortida al festival Roses de Reus, la festa d'homenatge a la rosa, emblema de la ciutat. Les decoracions estaran exposades des d’aquesta tarda i fins el diumenge i ocuparan diferents façanes i espais de la ciutat:

 • Torna Sant Jordi i com les últimes 5 edicions establim col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-seca per participar en les instal·lacions efímeres ubicades al Parc del Castell de Sicard de Vila-Seca, emplaçament on els darrers anys es concentra tot el programa d'activitats vinculades a la diada de Sant Jordi de la ciutat.

  Aquest any, estan centrades en 3 intervencions:

  Mar de sang

 • Del 24 de gener de 2023 fins al 24 de febrer de 2023 es podrà visitar l'exposició de la XII BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA que mostra els projectes presentats en aquest certamen que té com a objectiu distingir les obres més significatives que s'han construït en el bienni 2019-2020 en l'àmbit territorial de la Demarcació (comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès). Es podrà veure a l'Espai Llimoner de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus.

 • El proper dimecres 21 de desembre tindrà lloc la conferència inaugural_fi de curs a l’Espai Llimoner de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus. La conferència serà a càrrec de la il·lustradora Raquel Ribe,  coneguda pel seu personatge Lola Vendetta. Xerrada oberta a tothom! En acabar farem una copa de cava per despedir el curs.

 • Aquest projecte titulat “Volk”, és el resultat d’un exercici pràctic realitzat amb els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus. Es tracta d’un treball fet a les assignatures de Fonaments i Projectes de segon dins el Cicle Formatiu d’Arquitectura Efímera. Està tutoritzat pels professors Lídia Porcar i Nacho Álvarez. 

 • Koburi és el títol de la proposta de Cecilia M. Casas, estudiant d’Arquitectura Efímera a l’EADR, que s’ha pogut el passat cap de setmana al claustre de l’escola per l’Art i la Cultura. En japonès, Koburi significa pluja lleugera, un ritme suau però caòtic alhora. La instal·lació que ens proposa la Cecilia M. Casas tutoritzada pel seu professor Nacho Álvarez, està elaborada a partir de diversos materials, se centra en el ritme que evoca la pluja i convida als visitants a interactuar-hi.

 • El Departament d’Educació crea el Programa d’innovació pedagògica “araArt” amb la finalitat de fomentar i posar en valor projectes artístics que es porten a terme en el si d’un centre d’educació infantil, primària o secundària, en col·laboració amb una escola artística, un equipament cultural, o institucions, entitats i associacions artístiques, per promoure l’equitat i la qualitat del sistema educatiu reflectida en la millora de les capacitats i competències de l’alumnat participant.

 • Cada any a final de curs convidem alumnes que han passat per l’escola que expliquen les seves experiències professionals. Aquest any hem convidat 6 alumnes que formen part de l’àmbit professional, 6 alumnes que es troben en diferents casuístiques: que han creat una empresa i han optat per l’emprenedoria o bé que treballen a altres empreses del sector. Alumnes que actualment estan en actiu i que el seu pas per l’escola els ha ajudat a poder tindre un ofici i viure d’ell.

 • Potenciar la implicació personal de l’alumne. Parteixen d’una premissa obligada, el dibuix del model i altres premisses opcionals, el text (la lletra corresponent) o altres elements. És un treball que dura tot el curs pel qual requereix una planificació en el treball i autonomia en la presa de decisions de tot el procés creatiu. L’experimentació amb diferents tècniques i procediments i sortir de la zona de confort L’exposició final fomenta l’actitud participativa i potència la diversitat augmentant la capacitat crítica sobre el treball propi i l’aliè.

 • El nostre alumnat d’Arquitectura Efímera de segon: Cecilia M. Casas, Helena Prim i Pol Urbano, han rebut el reconeixement de l’empresa Dbambú dins el programa Talent Creatiu i Empresa,  impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

 • Un any més l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gràfica Audiovisual; Infografia 3D s’ha encarregat del cartell de les Barraques. Tuturitzat per la nostra professora Janet Fortuny dins de l’assignatura Recursos Gràfics i Tipogràfics. El cartell escollit és el de la nostra alumna Núria Massó. 

 • L'objecte del programa és fomentar la participació dels centres educatius que imparteixen ensenyaments professionals d'arts plàstiques i disseny en projectes que desenvolupin estratègies de relació en el camp de la innovació i l'intercanvi de coneixement entre els centres docents i les empreses, institucions i entitats, i que permetin als estudiants integrar en el seu aprenentatge l'entorn laboral d'un ambient real, adquirint hàbits de relacions humanes a l'empresa, del treball en equip, l'orientació cap al client, sentit d'iniciativa i esperit emprenedor, cultura d'empresa, innovació tecno

 • La regidoria de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus dóna el tret de sortida per segon any al projecte “Roses de Reus", una iniciativa pensada com a festa d’homenatge a la rosa, l’emblema de la ciutat.

  “Roses de Reus” coincideix amb el Concurs Exposició Nacional de Roses que organitza el Centre de Lectura de Reus amb l’objectiu d’unificar esforços per promocionar i posicionar Reus com a “Capital de la rosa”.

 • Walden o el refugi de la vida

  Henry D. Thoreau va viure durant dos anys en una cabana senzilla construïda per ell.

  El 1854, a l’assaig "Walden o la vida als boscos" va descriure les seves vivències i es va convertir en un referent del pensament crític naturalista. Amb aquesta proposta, es fa  pensar sobre la idea de viure de veritat, apreciant i contemplant la natura per sentir-nos acollits i lligats amb nosaltres mateixos.

  Alumnes: Cecilia M. Casas, Helena Prim i Pol Urbano. Tutoritzats per: Lídia Porcar i Nacho Álvarez.

 • Els projectes urbans “Efímera. Art al carrer” ha convertit el Castell de Vila-seca en un espai cultural on els llibres i la creació artística es donen la mà. L’alumnat de primer d’Interiorisme i d’Arquitectura Efímera de l’escola ha realitzat tres intervencions:

  SANT JORDI ENS ENVOLTA 

  Artistes: Fernando Piñol, Ione Fornos, Ariadna Ruiz, Melania Carrillo, Clàudia Martínez 

 • L’alumnat d’Arquitectura Efímera de segon de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus realitza una intervenció efímera al Convent de les Arts d’Alcover dins el cicle: Parlem Contemporani. El projecte és un al·legòric columbrari de vaixelles ple de ressonància actuals. Tutoritzat per Nacho Álvarez i Lídia Porcar, professor i professora de l’EADR.

 • Un any més els nostres alumnes d’Arquitectura Efímera i d’Interiorisme faran les seves intervencions efímeres als aparadors de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reu: les alumnes de segon d’Arquitectura Efímera sota el títol “històries que ens uneixen” han fet un aparador experiencial, un aparador que connecta a tots i totes amb les diferents històries que hem viscut a l’escola, a les llibreries Galatea i Gaudí de Reus i al Castell de Vila-seca.

 • Els dies 16, 17 i 18 de març el centre educatiu acollirà 9 conferències de reconeguts professionals del món del disseny, l’arquitectura i els videojocs

  L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus celebra una nova edició de les Jornades Yazoo, amb conferències de professionals reconeguts internacionalment en l’àmbit del disseny, de l’arquitectura i dels videojocs. Tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de març a l’Espai Llimoner del centre educatiu, amb seu al carrer del Vent.

 • Ja està oberta la convocatòria de concessió de beques per a l’alumnat de les Escoles de Música i Conservatoris de Grau Professional de Reus, Tarragona i Tortosa, i de les Escoles d'Art i Disseny de Tarragona i de Reus per al curs 2021-2022. La Diputació ha aprovat recentment aquesta convocatòria que enguany té una dotació econòmica de 135.000 € per als tres centres d'ensenyament musical i 50.000 € per als centres d'ensenyaments artístics de Tarragona i de Reus.